dátum: 09-12-2020 08:01 AM
Sziasztok. Van egy garanciális Samsung UE40NU7122-es készülékem a Media Marktból. Pár hete vettem észre, hogy a képernyő baloldalán mintha egy ablakkeret bal függőleges (a vonal alsó fele), illetve az ablakkeret alsó része telses hosszában kb fél miliméter vastagon látszana halványan. Ez hetekig volt, majd egyszer csak eltűnt, és helyette most a képernyő alsó részén látható két csík a bal illetve jobb sarokban is függőlegesen. Ezt csak bizonyos háttérszíneknél lehet látni pl a szürke. Van olyan problémám is, hogy a facebook-ot nem is tudom használni, mert nagyon akad rajta. Bár az elején megyegetett, de nem voltam elájulva tőle. A beágyazott videókat el se indította akadt össze-vissza. Azóta sokkal rosszabb a helyzet, elkezdem lefele görgetni a közöst és befagy. A Chat ablak egyáltalán nem használható. Ahhoz, hogy írjak kell nyitnom egy messenger ablakot és ott válaszolni az üzenetekre ami röhej. de a youtube is ilyen rajta. A youtube-on kb 15-20 másodperc mire betölti a videót. A youtube kezelőfelülete szokott váltakozni a fekete hátterű és a számítógépes verzió között ami eléggé fura. Sok helyen dícsérik ennek a tv-nek az internetét, de az enyémnek nem valami jó sajnos. A jótól messze van. A böngésző beállításában szoktam törölni az előzményket és amit még lehet ilyenkor, de semmi nem változik, nem gyorsul be. Van mikor kikapcsolom, majd kihúzóm a tápkábelát a konnektorból és 20 másodperc múlva visszadugom, majd bekapcsolom. Ez szokott segíteni csak a netes filmnézéseknél, mert időnként az is elkezd akadni lefagyni. Nem rég kiakartam próbálni a mobilos (Sony Xperia C5303) képernyő tükrözést a telefonba beépített progival. A tavaly szintén Media Marktban vásárolt LG tv-n simán működött. Viszont a Samsungnál sokszor nem tud kapcsolódni hozzá. Viszont ha sikerül, akkor amint megnyitok egy böngészőt, facebook-ot, messenger-t, vagy vlc-t filmmel azonnal szétkapcsol. Leszedtem vagy 30 képernyő tükröző alkalmazást plusszba, de mindegyiknél ami működött ugyan ez volt. Külső adathordozót még nem dugtam be hozzá, de tervben van amint tudok szerezni kipróbálásra. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy lehet ennek a tv-nek frissíttetni a szoftverét távsegítséggel? Úgyértem nem azt amit autómatikusan frissít, hanem ami a tv ezen részeit működteti. Tehát egy teljesen újjonnan telepítettet. Vagy pedig vigyem be a Media Marktba és küldessem el velük szervízbe? Vagy hívjam az ingyenes Samsung telefonszámot és ott kérjek segítséget? Az lenne a legjobb, ha a Samsung technikai dolgozói meg tudnák valahogy javítani távsegítséggel. Előre is köszönöm a válaszokat, segítségeket. Szép napot mindenkinek, sziasztok.
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 09-12-2020 03:10 PM
Szia,
Javasolnám a dedikált youtube app használatát a beépített böngésző helyett.
Illetve ha gyakran sokat tölt a készülék megnézném az internet kapcsolat sebességét.
Ha Wifin használod szerintem próbáld meg közelebb tenni a készüléket a routerhez, vagy próbálj meg vezetékes kapcsolatot használni ha van rá lehetőséged.
Ezen felül szoftverfrissitést az alábbi linken tudod letölteni.
https://www.samsung.com/hu/support/model/UE43NU7122KXXH/
dátum: 09-12-2020 08:25 PM
Szia TothB. Köszi a gyors válaszaidat a problémáimra. A dedikált yt appot ki fogom próbálni, eddig csak böngészőn keresztül nézegettem. Wifim van. Mértem egy sebességet a digi.hu-n Ping 12ms, Letöltés 65.7 Mbps, Jitter 5ms, Feltöltés 10.2 Mbps. A szoftverfrissítést pendrive-ra le tudom tölteni és onnan lehet indítani a tv-n keresztül? És melyik lesz az az usb-s frissítő file verzió, vagy a Firmware Update verzió? Előre is köszi a válaszaidat, szia.
dátum: 10-12-2020 04:09 PM
Szia,
Pontosan, egy külső PC-re kell letölteni a "Frissítő Fájl USB-n" nevű fájlt.
(Figyelj az operációs rendszeredre, 2 verzió van fent egy kifejezetten windows-os gépekhez, és egy univerzális.)
A "Firmware update user manual"-ban pedig részletes leírást találsz a szoftver frissítésével kapcsolatban.
Ha már megvan a frissítő file a pendrive-on, akkor nincs más dolgod mint bedugni, majd a TV menüjéből kiválasztani a szoftverfrissítés -> frissítés most lehetőséget.
dátum: 14-12-2020 05:37 PM
Szia, köszönöm szépen a segítséget ki fogom próbálni. Még egyet kérdeznék ha lehet. Meg lehetne valahogy tudni, hogy az én tv-m melyik telefonokkal kompatibilis képernyő tükrözésben? Smart Things, Smart View miatt. A Sony Xperiammal sehogy sem.
dátum: 21-12-2020 09:48 AM
Szia,
A képernyő tükrözéshez szükséged van a smart view-ra vagy egy hasonló "kasztolásra" alkalmas szabványra.
(Viszont smart view csak Samsung telefonokba van) Nekem S20-al tökéletesen működött minden esetben sajnos Sony telefonnal nem volt még alkalmam kipróbálni.
Ha a készüléked nem támogatja akkor is érdemes megpróbálni smart things alkalmazásból.
Ezt letöltheted az android boltból.
Használatához itt egy kis segédlet:
https://www.samsung.com/ie/support/tv-audio-video/what-is-screen-mirroring-and-how-do-i-use-it-with-...
dátum: 08-01-2021 11:19 AM
Szia, sikerult leszednem az usb-s frissitest. Amint bedugom a pendrive-ot, ellenorzi a tv a szoftververziot ami egyezik, igy nem telepul fel. Amugy az univerzalist szedtem le. A tvmnek 165 Mb szabad memoriaja van pedig semmit nem telepitettem ra. Mikor az aplikaciokba belepek kiirja, hogy frissiteni kell, de keves a szabad terulet. Viszont nincs mit torolnom, mert semmit nem telepitettem fel. Szerintem ez nagyon keves tarhely, igy nem tudok semmilyen aplikaciot feltelepiteni ra. Akkor ott van tobbi hiba amikrol irtam az elejen. Ezeket figyelembe veve mit lehet tenni?
dátum: 08-01-2021 11:49 AM
Szia,
Ha a szoftver verziód megegyezik a pendrive-on lévővel, akkor nem fog a készülék frissülni, hisz már a legutolsó verzió fut rajta. Ha kevés a tárhely, akkor egy gyári visszaállítást próbálnék meg a helyedben. Ez törölni fog minden adatot a készülékről. Esetleg a Smarthubot tudod még resetelni az csak az appokat törli és állítja vissza.
08-01-2021 04:42 PM – szerkesztés: 08-01-2021 04:52 PM
Szia, Smarthubot nem talaltam hol lehet resetelni. A gyari visszaallitas sikerult, de a belsomemoria problema maradt. Sot rosszul irtam csak 38Mb szabad terulet van meg igy is ezutan. Az Apps Frissitesehez 155Mb kene, de csak ennyi van ra ez igy nem jo. Hogy hasznaljam, ha alapbol hibauzenet fogad es nem lehet megoldani. Amugy gyari visszaallitas utan kb 750Mb foglalt es 38Mb a szabad. Viszont a listabol torlom az osszes gyari appot akkor sem lesz meg a 155Mb az apps elso frissitesehez, nemhogy meg appot feltelepiteni.
dátum: 11-01-2021 04:46 PM
Szia,
Próbáld meg felvenni a kapcsolatot az ügyfél-szolgálattal.
Ők tudnak segíteni a smarthub resetben, illetve ők hozzáférnek egy nagyon mély gyári visszaállításhoz is, amit átlag felhasználóként nem tudsz elvégezni.
De biztos vagyok benne hogy az ügyfél-szolgálaton készséggel tudnak majd segíteni.