dátum: 09-12-2020 08:01 AM
Sziasztok. Van egy garanciális Samsung UE40NU7122-es készülékem a Media Marktból. Pár hete vettem észre, hogy a képernyő baloldalán mintha egy ablakkeret bal függőleges (a vonal alsó fele), illetve az ablakkeret alsó része telses hosszában kb fél miliméter vastagon látszana halványan. Ez hetekig volt, majd egyszer csak eltűnt, és helyette most a képernyő alsó részén látható két csík a bal illetve jobb sarokban is függőlegesen. Ezt csak bizonyos háttérszíneknél lehet látni pl a szürke. Van olyan problémám is, hogy a facebook-ot nem is tudom használni, mert nagyon akad rajta. Bár az elején megyegetett, de nem voltam elájulva tőle. A beágyazott videókat el se indította akadt össze-vissza. Azóta sokkal rosszabb a helyzet, elkezdem lefele görgetni a közöst és befagy. A Chat ablak egyáltalán nem használható. Ahhoz, hogy írjak kell nyitnom egy messenger ablakot és ott válaszolni az üzenetekre ami röhej. de a youtube is ilyen rajta. A youtube-on kb 15-20 másodperc mire betölti a videót. A youtube kezelőfelülete szokott váltakozni a fekete hátterű és a számítógépes verzió között ami eléggé fura. Sok helyen dícsérik ennek a tv-nek az internetét, de az enyémnek nem valami jó sajnos. A jótól messze van. A böngésző beállításában szoktam törölni az előzményket és amit még lehet ilyenkor, de semmi nem változik, nem gyorsul be. Van mikor kikapcsolom, majd kihúzóm a tápkábelát a konnektorból és 20 másodperc múlva visszadugom, majd bekapcsolom. Ez szokott segíteni csak a netes filmnézéseknél, mert időnként az is elkezd akadni lefagyni. Nem rég kiakartam próbálni a mobilos (Sony Xperia C5303) képernyő tükrözést a telefonba beépített progival. A tavaly szintén Media Marktban vásárolt LG tv-n simán működött. Viszont a Samsungnál sokszor nem tud kapcsolódni hozzá. Viszont ha sikerül, akkor amint megnyitok egy böngészőt, facebook-ot, messenger-t, vagy vlc-t filmmel azonnal szétkapcsol. Leszedtem vagy 30 képernyő tükröző alkalmazást plusszba, de mindegyiknél ami működött ugyan ez volt. Külső adathordozót még nem dugtam be hozzá, de tervben van amint tudok szerezni kipróbálásra. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy lehet ennek a tv-nek frissíttetni a szoftverét távsegítséggel? Úgyértem nem azt amit autómatikusan frissít, hanem ami a tv ezen részeit működteti. Tehát egy teljesen újjonnan telepítettet. Vagy pedig vigyem be a Media Marktba és küldessem el velük szervízbe? Vagy hívjam az ingyenes Samsung telefonszámot és ott kérjek segítséget? Az lenne a legjobb, ha a Samsung technikai dolgozói meg tudnák valahogy javítani távsegítséggel. Előre is köszönöm a válaszokat, segítségeket. Szép napot mindenkinek, sziasztok.
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 12-01-2021 06:50 PM
Rendben, koszonom az eddigieket boldog uj evet.
dátum: 13-01-2021 08:29 AM
Köszönöm, és viszont kívánom!
Remélem hogy nemsokára enyhül ez a vírus helyzet, addig is jó egészséget.
dátum: 21-01-2021 10:53 AM
Szia ismételten, félig meddig jó híreim vannak tv ügyben. Sikerült a smart hub resset opciót megtalálni. Csak tv nézés közben jelenik meg és segített. 30 mb helyett majd 200 mb lett. Viszont rájöttem valamire a képernyőn látható ablakkeret részletekre. Ez a youtube böngészős felülete. Gondolom meártott neki a kb 100db dokumentumfilm nézése nem full képernyőn. Azóta kb 15 alkalommal ugyan így esténként 10 órás nyugtató videóra alszok reggelig volt, hogy napközben is ment. A videó egy menydörgésből,viharhangból és talpas forgó ventillátor hangjából áll. Na most azóta ez látszik sokkal jobbban, bárhová is kapcsolom a tv-t (internet, tv nézés) csak bizonyos színeknél látszik, de akkor nagyon. Ezt lehet orvosolni valahogy? mintha beleégett volna a képbe vagy mi. Köszi előre is a választ.
dátum: 21-01-2021 04:52 PM
Szia,
A helyedben próbálnám elkerülni az ilyen jellegű használatot.
A Q-LED ek a kijelzője Quantum dot technológiája miatt (innen kapta a nevét) elég jól tűrik a "beégést", de a Tiéd egy hagyományos LED TV. Én pont ezért kerülném az ilyen jellegű felhasználást.
(Bár személyes véleményem szerint semmilyen kijelzőnek nem tesz jót ha hosszú távon (órákon át) ugyan az a tartalom jelenik meg rajta. )
dátum: 21-01-2021 05:45 PM
Szia, jól rábeszélt az eladó, hogy a legjobb választás ez a tv lesz. Most mit csináljak, vigyem vissza és vágjam hozzá amiért ezt nem mondta nekem? Pedig fontos információ lett volna nekem és a tvnek. Gondolom ha végig olvasom a használati útmutatót nem lesz ilyen benne, hogy csak pár órát nézhetek youtube videókat. Garanciális mt csináljak vele? Kérdezz már rá légyszívess ott, ahol érdemleges választ kapsz rá ilyen esetben. Köszi előre is, és bocsi amiért ennyi bajom volt eddig vele.
dátum: 22-01-2021 10:30 AM
Szia,
Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot az ügyfél-szolgálattal.
Én általánosságban beszéltem, illetve saját tapasztalatból.
Több gyártótól is vannak készülékeim itthon, de mindegyiken használok energia takarékos beállításokat, és kijelzővédőt (PC-n legalábbis) Illetve mindig kikapcsolom a kijelzőt, vagy a készüléket ha nem használom.
Ilyen használat mellett nekem eddig nem volt ilyen jellegű gondom.
Sok fórumon olvastam azt is hogy az OLED nem bírja nagyon jól (bár ennek kiküszöbölésére vannak nagyon jó algoritmusok, amik a konstans képtartalmakat mozgatják), de én azért biztos ami biztos a telefonomon próbálok sötét témát használni, és kerülni a konstans képtartalmakat. (például mozgó hátteret állítottam be)
dátum: 23-01-2021 08:59 AM
Köszi az infokat. Most már black screen sleep videókon alszom, vagy valami hasonlón és nem fix képivilágú videókon
Majd beszélek velük, hogy ilyenkor mi a teendő. Most már jobban vigyázok a tv-re.
dátum: 25-01-2021 08:52 AM
Szia,
Esetleg még egy elalvás időzítőt lehet érdemes alkalmaznod, ha nem szükséges egész esete a videó.
így a TV magától kikapcsol majd a beállított időintervallum után (ha már biztosan elaludtál)
Én őszintén Spotify-on hallgatok elalvás előtt nyugtató zenét, egy google home mini eszközön.
De azt is úgy állítottam be hogy magától kikapcsoljon egy óra után.
Ha alszom nekem személy szerint már nem szükséges a zene, akkor meg minek menjen
De minden esetre örülök ha tudtam segíteni