o 15-08-2018 12:10 PM - naposledy upraveno dne 04-04-2019 02:23 PM (kým) vvllaaddaa
Dobrý den
Proč Samsung QE65Q7FN (2018) nepřehrává zvukový soubor DTS???
Ok DiVX je už celkem mrtvý, mám ale spoustu serialu astarých filmů na HDD
Ale DTS??? Chlubíte se formáty HEVC a neumíte DTS??
o 15-08-2018 12:23 PM
Nový QLED i x řad před ním DTS normálně podporují. Divx je mrtvý, jak říkáš, podpora prostě skončila, kdo by platil zbytečně licence...Ale s DTS není problém. Je to jen udělané v menu, že jakmile pustíš content na BD s DTS, v menu a audio nastavení si na DTS pak přepneš. Dokonce mám vyzkoušené DTS i na mkv souborech, ovšem záleží, jaké ripy stahuješ. Všude je plno fejků a DTS tam je jen prázdná fráze. Ovšem na blue-ray discu je to stoprocentní a nesetkal jsem se s problémem ani na 5kových řadách UE.
o 15-08-2018 12:29 PM
o 15-08-2018 12:34 PM
Je to zvláštní. Já to zkoušel 2 týdny zpět na QLEDU všechny formáty, abych měl jasno u kamaráda, který má v NASU snad vše nebo i disky. Musí to být nějakým nastavením nebo starším HDMI kabelem? Případně normálně zavolat na servis, můžou se ti přímo připojit na tvou TV přes remote a udělta diagnostiku a říct i info o aktualizaci třeba.
Jak říkáš, do téhle TV za x desítek tisíc nemá cenu připojovat mult. centrum. Už to umí vše, co to centrum a když ne, tak to je chyba hardware/software, protože by prostě mělo.
o 21-08-2018 09:21 AM
Mam rovnaku skusenost a nespokojnost.
Vcera som doniesol domov UE65NU8002 a rovnako neprehrava .AVI s divx alebo DTS. Stara telka z pred cca 5 rokov prehrava vsetko bez akychkolvek problemov. Neriesim ziadny HDMI kabel, ide to cez lokalnu siet.
Oficialne vyjadrenie samsungu bolo, ze nove modely od 2018 uz nepodporuju divix ani dts
Tiez sa mi nechce nic pripajat do telky, co by to zabezpecovalo, ved sa nebavime o zariadeni za 300€
budem len dufat, ze DTS vratia do podpory v nejakom update
o 02-09-2018 09:39 AM
Přesně, jak říkáš. Nepodporovat DTS u prémiových TV je obrovský krok.....zpět. Moje předchozí TV Samsung, stará devět let, s tím žádný problém neměla. Upřímně, kdyby místo Ambient módu, který je (dle mě) zbytečný, podporovali v dnešní době zcela běžný DTS zvuk, udělali by lépe. S televizí jsem spokojen, ale tímto krokem mě dost zklamali.
o 09-10-2018 07:48 AM
U mňa je to rovnaké. Mám nový model UE55NU8002 a súbory so zvukom DTS prehrá ale bez zvuku s hláškou nepodporovaný formát. Tiež mi to príde veľmi zvláštne nakoľko ide o jeden z najbeznejších formátov.
o 14-11-2018 07:41 PM
Koupil jsem tv UE50NU7458 model 2018 a také jsem řešil proč nepřehrává většinu filmů z usb disku , přitom jak už zde bylo řečeno stará televize bez problémů přehrává a nové televize jiné značky také nemají problém.Nic méně na zákaznické podpoře samsung my bylo řečeno , že výrobce se rozhodl pro rok 2018 ukončit podporu poměrně zastaralých kodeků a to divx a dts a není možnost to nějak změnit ! Takže já akorát mohu poděkovat výborným prodejcům v elektroworldu kteří my tento model televize doporučili se slovy že by televize neměla mít problém s přeháváním filmů běžných formátů přes usb z disku. A za mně tedy to v samsungu pěkně po-rali kdybych to věděl tak bych ji rozhodně nekoupil a poohlídnul bych se po jiné značce.
o 19-11-2018 06:04 PM
Já když si na své televizi Samsung Q8 pustim film se zvukovou stopou DTS přes PLEX, tak to normálně jede.
o 20-11-2018 08:20 AM
Ano, jede, ale pouze v DD 5.1, což přes TV poznat nejde, ale když zvuk pustíš přes receiver, tak zjistíš, že místo DTS je z toho pouze DD 5.1.