o 23-09-2020 02:43 PM
Dobrý den,
V rodinném domě máme rozvod pozemního tel. vysílání, kde venkovní anténa je nasměrovaná na vysílač Černá Hora.
Na televizi Hyundai s DVB-T2 a satelitním přijímači VU+ s tunerem DVB-T2 naladíme všechny programy bez jakýchkoliv problémů, kde kvalita signálu se pohybuje kolem 98%.
Dále máme dvě TV Samsung UE40Nu7182U a UE32N5002AKXXH a u nich nastává problém, že nenaladíme všechny programy (automaticky).
Například je problém třeba s programy na 21.kanálu, kmitočet 474000 kHz. Pokud dám naladit tento kanál ručně, tak kvalita signálu je na 0%.
nemá někdo podobný problém?
o 25-09-2020 09:53 AM
Dobrý den @stjim,
je možné jednu z TV Samsung přenést k televizi Hyundai a tam ji připojit na anténní kabel, kam je připojená TV Hyundai a kde to funguje? Případně TV Hyundai zapojit na místo, kde jsou zapojené TV Samsung? Takto bychom zjistili, zda je problém v TV či v kabelech.
Děkuji a přeji pěkný den.
o 26-09-2020 12:53 PM
Dobrý den,
dnes jsem si vymezil den na testovani. TV Hundai jsem vyzkousel i jinych mistnostech a fungovala bez problemu (sila signalu 95-98%). Obe TV Samsung se chovaji ve vsech mistnostech stejne. Nekdy ukazuji silu signalu 0% a nekdy okolo 30%.
Kolega z prace, ktery bydli na druhem konci Pardubic (ma antenu na Krasno), ma uplne stejny problem jako ja, ale u jinych znacek. U TV LG mu to jde bez problemu a v druhem pokoji mu TV Gogen 21.kanal nenaladi.
Tady jsem narazil na celkem zajimavy clanek, ktery popisuje tyto problemy: https://www.idnes.cz/technet/audio-foto-video/kentere-televizory-samsung-lg-a-philips-nekdy-dvb-t2-n...
o 29-09-2020 10:26 AM
Dobrý den,
problém v kabelu tedy nebude a podle toho článku na který jste odkazoval by měl u televizí Samsung pomoci update firmwaru. Doporučoval bych tedy zavolat přímo na zákaznickou linku Samsungu: 800 726 786, kde je můžete odkázat i na článek s prosbou o dořešení Vaší konkrétní situace.