Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

nastavenie HDMI CEC

(Téma vytvořeno: 28-01-2025 02:04 PM)
195 Zobrazení
martinhudak
Explorer
Možnosti

Dobrý deň. 

Mám k TV Samsung pripojený Android TV BOX cez HDMI. Aj v TV povolený aj v Android boxe povolený HDMI CEC. Funguje to fajn. Ovládačom od TV ovládam aj Android box. Problém je vo vypínaní. Keď mám Android box napájaný adaptérom zo siete a vypnem TV, vypne aj Android box. Keď TV zapnem, android box ostane vypnutý. Automaticky ho nezapne aj keď v menu boxu mám zapnuté automatické zapínanie. Musím teda vždy použiť aj druhý ovládač na zapnutie. To je otravné. Skúsil som teda metódu USB napájania. Po vypnutí TV je v USB energia ešte tak 2 minúty a potom vypne. Po zapnutí TV opäť energia nabehne. Takto by som Android box mohol vypínať a zapínať. Keď ale pripojím napájanie boxu cez USB televízora a TV vypnem, tiež vypne aj Android box. Potom o 2 minúty vypne USB a hneď na to sa opäť zapne TV . Takto to ide dookola. Vypnem T V, po 2 minútach sa zapne opäť sama aj s Android boxom. Vie mi niekto poradiť ako s tejto šlamastiky ? :smiling-face:  Do servisného menu Samsung sa viem dostať a tam by sa to mohlo dať nastaviť. Je tam milión nastavení. Pomôže niekto?

5 Odpovědi
OXO37
Hotshot
Možnosti
HDMI CEC funguje tak, že externí zařízení zapíná TV. Naopak to nefunguje. Musíte zapínat ovladačem prvně TV Box a ten zapne TV.
0 Like
martinhudak
Explorer
Možnosti

To ale musím používať aj ovládač boxu a to nechcem. Chcem všetko ovládať samsung ovládačom. Ten ale box zapnúť nedokáže. Ja by som najradšej bral, keby TV ovládala Android box tak ako to robí teraz, ale nevypínala ho. Je možné zastaviť vypínanie boxu pri vypnutí TV ? 

0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Pekný deň,

obávam sa, že toto bude otázka skôr na podporu výrobcu Vášho Android TV boxu. Nevieme ani o aké zariadenie ide a ako má riešené možnosti napájania. V podobných prípadoch by  štandardne mal byť  televízor len zobrazovacím zariadením a Android TV box zdrojovým zariadením prehrávaného obsahu, čo znamená, že by mal byť primárne ovládaný svojim diaľkovým ovládačom za účelom dosiahnutia plnej funkcionality daného Android TV boxu.    

Honzajz
Voyager
Možnosti
Opačně to funguje. Pokud vypneš TV a vypne se i přehrávač Blu-ray nebo PS5.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Ale asi nezapne ovladačem TV.
0 Like