o 21-01-2020 10:59 AM
Dobrý den mám typ televizoru UE55RU7472. Včera jsem zkoušel přehrát video ve formátu AVI a napsalo že není podporován.V seznamu formátu co by měla tv zvládnout je uvedeno že AVI je podporováno.Na staré televizi to jde přehrát normálně.Řešil to někdo taky? Díky za odpověď
Vyřešeno! Přejít na řešení
21-01-2020 11:22 AM - upraveno 21-01-2020 11:26 AM
Zdravim Vás @Roman34
Samsung se od modelů TV 2018 rozhodl ukončit podporou kodeků DivX nebo XviD, které většinou multimediální kontejner AVI obsahuje. Můžete narazit ale i na AVI soubory, které Vaše televize přehraje, protože budou obsahovat jiný kodek. Všeobecně ale doporučuji mít multimediální soubory v jiném formátu, nebo AVI formát převést do h.264.
21-01-2020 11:22 AM - upraveno 21-01-2020 11:26 AM
Zdravim Vás @Roman34
Samsung se od modelů TV 2018 rozhodl ukončit podporou kodeků DivX nebo XviD, které většinou multimediální kontejner AVI obsahuje. Můžete narazit ale i na AVI soubory, které Vaše televize přehraje, protože budou obsahovat jiný kodek. Všeobecně ale doporučuji mít multimediální soubory v jiném formátu, nebo AVI formát převést do h.264.
o 22-01-2020 11:17 AM
o 31-12-2020 11:18 AM
Dobrý den, mám nejspíše stejný problém, ale absolutně netuším, tak se tyto formáty převádí, jestli je na to nějaký program nebo ne. Mohl bych poprosit o nějaký návod, děkuji.
o 23-09-2022 06:40 AM
Jednoznačný podraz na zákazníky. Příští televizi od jiné značky! Přece nebudu převádět 150 filmů z externího disku do jiného formátu! Tolik času nemám! Naštěstí domácí kino samsung zatím tyhle formáty přehraje, i když je to trošku zdlouhavé nastavování, zase musím nastavovat a vybírat mezi formáty zvuku..ale aspoň tak....
o 23-09-2022 06:41 AM
Avidemux, je to program free ale co si budeme povídat, stojí nám to za to? Ten čas?
o 23-09-2022 06:46 AM
Tím nám chce samsung říci, že televize 4 roky stará je na vyhození??? Kde je udržitelnost? A to si samsung myslí, že lidé nepotřebují nakupovat jiné zboží, než jen sledovat nové a nové modely televizí a ty funkční vozit do sběrných dvorů? Co to je za politiku vaší firmy???
o 23-09-2022 12:02 PM
Televizi dát do továrního nastavení, všechno znova nastavit, přihlásit se k účtu samsung a v žádném případě neaktualizovat software! Právě jsem to udělala a televizor opět přehrává filmy ve všech formátech z externího disku. Nikdy neaktualizovat software.
o 23-09-2022 01:06 PM
Dobrý den @Mikes5
Chápu Vaše rozčarování nad tímto faktem, ale Samsung tutu skutečnost nějak neskrývá a je veřejné dohledatelná na internetu.
Druhá stránka věci je fakt, že ten kodek je prostě zastaralý a z pohledu moderních TV nemá smysl na TV se super jemný rozlišením pouště AVI soubor o velikosti 500MB. Navíc veškerý digitální svět směřuje směrem online videoték a od starších kodeku začnou časem upouštět i ostatní výrobci.
A argument, že musíte hned vyhazovat televizi? V případě nefunkční kodeku Váš problém vyřeší i Androidbox...
o 23-09-2022 03:09 PM
Sorry ale nepíšete pravdu. Vy víte, jak velké soubory s kontejnerem avi mám v archivu? Mám tu filmy o velikosti minimálně 1,5 mega, ale i mpegy 4 mega, soubory mp4 o velikosti 4 mega v hd kvalitě a o tohle mám přijít kvůli Vašemu omezení? Proč to vaše společnost plus lg dělá? A kupovat další věc? Naštěstí tyhle věci přehraji v pc ale chtěla jsem si užít jak prostorový zvuk, tak pohodlí televize. Problém vyřešen továrním nastavením a nestahováním aktualizací sofwaru, kterým jste všechny tyhle kodeky vynulovali. Jako firma u mne máte konečnou, bohužel mám i od Vás domácí kino ale to také nebude žít věčně..