o 21-09-2022 10:38 AM
Dobrý den, v pondělí jsem koupil novou TV Samsung v domnění, že vše bude tak, jak jsem od TV zvyklý s kvalitou Samsung, ale při výběru mě, v dnešní době, nenapadlo řešit, jestli umí přehrávat videa z USB nebo ne a bral to v roce 22 u Samsungu jako samozřejmost (Samsungy co mi prošly rukama to uměly), ale po počáteční euforii z nové Neo Qled TV (QE55QN85B) se dostavil velký pocit zklamání, když jsem zasunul USB disk s dcerky pohádkami a nešla ani jedna (TV jsem kupoval právě kvůli chytrým funkcím a přehrávání z USB, abych nemusel řešit další zapnuté spotřebiče jako TV nebo tak). Všechny hlásily dočasně nepodporovaný formát.
Takže se ptám... kdy budou normální formáty od Samsungu opět podporovány a pak na to, jak mám stávající videa překonvertovat, protože i při konverzi do podporovaných formátů nic nefunguje. Jde mi přímo o radu, jakou zvoli obálku, jaký kodek pro video (klidně extra SD i HD a vyšší) a jaký pro audio (ideálně stereo, případně vícekanál). V tuto chvíli bude konverze prováděna v programu VLC. Prosím o jakoukoliv radu, protože jsem docela zoufalý a mám 100 chutí TV vrátit 😤
Děkuji všem za jakoukoliv pomoc a radu (případně název konvertoru, který zaručeně funguje) 😊
Vyřešeno! Přejít na řešení
21-09-2022 10:51 AM - upraveno 21-09-2022 10:53 AM
Dobrý den, osobně pro konverze používám buď ffmpeg, ale ten se obsluhuje z příkazové řádky, případně grafickou nádstavbu Format Factory.
Použití:
ffmpeg -i vstup.avi -c:v libx264 -ar 44100 -b:a 128k -c:a aac -ac 2 -max_muxing_queue_size 1024 vystup.mkv
můžete zkusit místo libx264 dát libx265, což je novější kodek.
FFMPEG stáhnete zde: https://ffmpeg.org/download.html
Konverze je poměrně rychlá a jde spustit jako dávka.
P.S. Já to používám pro jiné účely, nemám Samsung TV, sledování filmů lokálně řeším pomocí Kodi. Takže za konkrétní kodeky neručím 😞
o 21-09-2022 09:41 PM
Nevím, jestli je o tom v manuálu zmínka, ale trvalo mi to dva dny, než jsem na to přišel... TV Samsung neumí pracovat s videi na externím médiu které je KOMPRIMOVANÉ! Stačilo ve vlastnostech zařízení odebrat možnost komprimace u všech dat na disku a najednou podporované formáty opravdu fungují! Nicméně moc děkuji @Libb za veškerou pomoc a trpělivost 😇
21-09-2022 10:51 AM - upraveno 21-09-2022 10:53 AM
Dobrý den, osobně pro konverze používám buď ffmpeg, ale ten se obsluhuje z příkazové řádky, případně grafickou nádstavbu Format Factory.
Použití:
ffmpeg -i vstup.avi -c:v libx264 -ar 44100 -b:a 128k -c:a aac -ac 2 -max_muxing_queue_size 1024 vystup.mkv
můžete zkusit místo libx264 dát libx265, což je novější kodek.
FFMPEG stáhnete zde: https://ffmpeg.org/download.html
Konverze je poměrně rychlá a jde spustit jako dávka.
P.S. Já to používám pro jiné účely, nemám Samsung TV, sledování filmů lokálně řeším pomocí Kodi. Takže za konkrétní kodeky neručím 😞
o 21-09-2022 10:59 AM
Dobrý den @SmeliJohn
já doplním, že Samsung se od modelů televizí roku 2018 rozhodl ukončit podporu kodeků XviD a DivX, které většinou formát AVI obsahuje. Takže je to již nějaký ten rok.
o 21-09-2022 11:08 AM
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Bohužel jsem si nezjistil jako laik v oboru tuto informaci a bral to v roce 22 jako samozřejmost. Bohužel jsem byl nemile překvapen, že toto samozřejmost není a kor u značky jako Samsung...
o 21-09-2022 11:11 AM
Nejste první ani poslední, i mě to poprvé zarazilo.
o 21-09-2022 11:14 AM
Dobrý den,
děkuji Vám za vyčerpávající odpověď. Ještě se zeptám, jestli tento příkaz zachovává originální rozlišení videa. Zkusím si najít nějaký návod na příkazovou řádku případně grafickou nadstavbu. Bohužel jsem v téhle oblasti nováčkem, takže to bude asi chvíli boj, ale nechci malou připravit o její oblíbené pohádky.
A Kodi jsem chtěl na TV nainstalovat, ale bohužel Kodi v nabídce aplikací v TV není 🙄
o 21-09-2022 11:18 AM
Ještě bych se, prosím, s dovolením (asi hloupě) zeptal... Jaké nastavení, potazmo rychlou možnost v rámci Format Factory používáte pro konverzi na snad podporovaný formát TV?
Mnohokrát vám děkuji za rady i čas, ale jsem z toho trochu zoufalý... 😓
o 21-09-2022 11:19 AM
o 21-09-2022 11:19 AM
o 21-09-2022 11:31 AM