Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Převod videí na USB na podporované TV Samsung

(Téma vytvořeno: 21-09-2022 11:14 AM)
2292 Zobrazení
SmeliJohn
Explorer
Možnosti

Dobrý den, v pondělí jsem koupil novou TV Samsung v domnění, že vše bude tak, jak jsem od TV zvyklý s kvalitou Samsung, ale při výběru mě, v dnešní době, nenapadlo řešit, jestli umí přehrávat videa z USB nebo ne a bral to v roce 22 u Samsungu jako samozřejmost (Samsungy co mi prošly rukama to uměly), ale po počáteční euforii z nové Neo Qled TV (QE55QN85B) se dostavil velký pocit zklamání, když jsem zasunul USB disk s dcerky pohádkami a nešla ani jedna (TV jsem kupoval právě kvůli chytrým funkcím a přehrávání z USB, abych nemusel řešit další zapnuté spotřebiče jako TV nebo tak). Všechny hlásily dočasně nepodporovaný formát.

Takže se ptám... kdy budou normální formáty od Samsungu opět podporovány a pak na to, jak mám stávající videa překonvertovat, protože i při konverzi do podporovaných formátů nic nefunguje. Jde mi přímo o radu, jakou zvoli obálku, jaký kodek pro video (klidně extra SD i HD a vyšší) a jaký pro audio (ideálně stereo, případně vícekanál). V tuto chvíli bude konverze prováděna v programu VLC. Prosím o jakoukoliv radu, protože jsem docela zoufalý a mám 100 chutí TV vrátit 😤

Děkuji všem za jakoukoliv pomoc a radu (případně název konvertoru, který zaručeně funguje) 😊

0 Like
19 Odpovědi
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, osobně pro konverze používám buď ffmpeg, ale ten se obsluhuje z příkazové řádky, případně grafickou nádstavbu Format Factory.

Použití:

ffmpeg -i vstup.avi -c:v libx264 -ar 44100 -b:a 128k -c:a aac -ac 2 -max_muxing_queue_size 1024 vystup.mkv

můžete zkusit místo libx264 dát libx265, což je novější kodek.

FFMPEG stáhnete zde: https://ffmpeg.org/download.html

Konverze je poměrně rychlá a jde spustit jako dávka.

P.S. Já to používám pro jiné účely, nemám Samsung TV, sledování filmů lokálně řeším pomocí Kodi. Takže za konkrétní kodeky neručím 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @SmeliJohn 

já doplním, že Samsung se od modelů televizí roku 2018 rozhodl ukončit podporu kodeků XviD a DivX, které většinou formát AVI obsahuje. Takže je to již nějaký ten rok.

SmeliJohn
Explorer
Možnosti

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Bohužel jsem si nezjistil jako laik v oboru tuto informaci a bral to v roce 22 jako samozřejmost. Bohužel jsem byl nemile překvapen, že toto samozřejmost není a kor u značky jako Samsung...

0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Nejste první ani poslední, i mě to poprvé zarazilo.

0 Like
SmeliJohn
Explorer
Možnosti

Dobrý den,

děkuji Vám za vyčerpávající odpověď. Ještě se zeptám, jestli tento příkaz zachovává originální rozlišení videa. Zkusím si najít nějaký návod na příkazovou řádku případně grafickou nadstavbu. Bohužel jsem v téhle oblasti nováčkem, takže to bude asi chvíli boj, ale nechci malou připravit o její oblíbené pohádky.

A Kodi jsem chtěl na TV nainstalovat, ale bohužel Kodi v nabídce aplikací v TV není 🙄

0 Like
SmeliJohn
Explorer
Možnosti

Ještě bych se, prosím, s dovolením (asi hloupě) zeptal... Jaké nastavení, potazmo rychlou možnost v rámci Format Factory používáte pro konverzi na snad podporovaný formát TV?

Mnohokrát vám děkuji za rady i čas, ale jsem z toho trochu zoufalý... 😓

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Pokud nezadáte nějaké ručně, tak nemění

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Na Kodi mám Raspberry Pí, je to pár korun a už spoustu let se to chová stále stejně

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Obávám se, že jsem se ffmpeg učil právě proto, že Format Factory vždy něco vyžadoval. A stejně interně používá ffmpeg. Tady nezbývá, než zkoušet a pak to použít na všechno. Ale zvažte nějaké to další zařízení. Raspberry se umí většinou ovládat ovladačem od televize a funguje dobře a nežere skoro nic. A mám ho propojené s domácím NASem

0 Like