Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Přehrávání filmů z PC+titulky

(Téma vytvořeno: 07-12-2020 10:08 PM)
2062 Zobrazení
Dark-Han
Apprentice
Možnosti

Dobrý den všem,

chci se zeptat, jak řešíte přehrávání filmů, včetně titulků, na Vaších TV. Já už jsem zoufalý. Věc se má takhle. Hned po koupi TV jsem přehrával filmy skrz PC a TV pomoci HDMI a TV jsem měl jako druhý monitor. Tohle řešení je na provedení asi nejjednodušší a titulky mi vždy fungují, avšak neumožnuje ovládání přehrávání skrze ovladač, např. z postele.  

Po přečtení nejrůznějších topiců, návodů a rad, jsem zkoušel najít způsob, jak nasdílet obsah disku z PC a pohodlně ho ovládat pomocí ovladače. 

Když pošlu film do TV skrz funkci "vyslat na zařízení", film to přehraje, ale nezobrazí stažené SRT titulky.

PC i TV mám přes router napojení do stejné sítě. Ve zdrojích dokonce vidím i nasdílený disk. Problém ale je, že vidí pouze soubory, které se nachází na systémovém disku (disk C) a pouze ve složkách "videa", "hudba" a "obrázky".  Protože jako sys. disk používám SSD menší kapacity, je pro mě nepohodlné zde pořád něco kopírovat a mazat. Dále je zde problém se nezobrazujícími titulky.

Zkoušel jsem aplikaci Serviio. Ta funguje krásně a co se týče mých požadavků, tak mi vyhovuje asi nejvíce. Bohužel zde mám opět problém s titulky.

Dále jsem chtěl vyzkoušet aplikaci Plex. Na TV je aplikace již nainstalováno. Problém je, že mi momentálně nejde stáhnout aplikace do PC (asi mají momentálně nějaký výpadek serveru). Bojím se ale, že výsledek bude stejný, jako v případě Serviia.

Model TV mám UE55TU7072.

Titulky se vždy jmenují přesně, jak název filmu. Jsou umístěny v samostatné složce. Typ souboru mkv+srt.

Dělám něco špatně?

Děkuji za odpověď.

5 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer @Dark-Han 

Pokud například pustíte film z pevného disku, tak předpokládám, že titulky fungují bez problémů že ? Nemám momentálně, žádný televizor s OS Tizen k dispozici, ale napadá mě, co zkontrolovat kódování titulků, zda je v UTF8 ? Co se týká aplikace Plex, tam si myslím, že by streamování mělo fungovat včetně titulků, uvidíte až se povede úspěšně stáhnout verzi do PC. 

fajnsnek2
Capita151W
Helping Hand
Možnosti
Co přehrávat film z mobilu přes smart view? Z postele můžeš ovládat mobilem. Jen ten film musi mít už titulky v obraze - ale toho je dnes vsude mraky. Aplikace VLC ma mraky kodeků, ještě se mi nestalo ze by něco neběželo...

V androidu 11 by snad mělo i jít ze můžeš současně z mobilu vysílat a soucasne na něm i něco jiného dělat ( psát zprávu treba)

win-win:)
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Dark-Han  Už se Vám povedlo rozchodit ten Plex ?

fajnsnek2
0 Like
Dark-Han
Apprentice
Možnosti

Bohužel. Furt jim to nejde. A nebo to nejde jenom mně :smiling-face: Zkusím schválně zítra v práci z jiného PC. Každopádně, pokud jsem dobře četl, tak na nějakém anglickém foru řešili stejný problém. Prý za to může poslední update, tak nevím.

0 Like
Dark-Han
Apprentice
Možnosti

Jo, Smart view používám. K tomu jsem si stahnul VLC aplikaci. Tohle je zatím pro mě nejpohodlnější řešení. Každopádně nevím, jestli se mi to zdá, nebo je tomu fakt, ale když pustím film přes TV, tak se mi zdá obraz trochu lepší, než když mám TV jako druhý monitor a pustím to ve VLC přehrávači. Možná je to jenom můj sugestivním pohled. 

0 Like