Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Příliš tmavý obraz

(Téma vytvořeno: 12-05-2020 08:35 AM)
9667 Zobrazení
zachrdlapetr
Apprentice
Možnosti

Koupil jsem si TV Samsung UE43RU7092 a trochu zápasím s některými zdroji, které se jeví tak tmavé, že se na ně dá dívat jen večer. Odpoledne, kdy už do místnosti nesvítí přímé světlo tam u některých filmů vidím jen nasvícené obličeje a velmi málo detailů v tmavé barvě, které se slévají do jedné černé. Zkoušel jsem posunout Gamma korekci, jas mám na plno. Povypinal jsem, všechny doplňující funkce. Jde prosím nějak nastavit jas ještě navíc nebo mnou popisovaný problém je ojedinělý a měl bych tv reklamovat?

0 Like
4 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, mohl byste konkretizovat ty problémové zdroje?

Co jsem našel tipy, zkuste:

Vypnout "Auto Detect Lighting" a "Eco Settings".
Contrast  18-22; backlight 40, brightness -1/0.

A tady je také nějaké povídání, které by se Vám mohlo hodit:

Possible Fix for Too-Dark Netflix Videos on Samsung TVs  

Pokud to nepomůže, budeme bádat dál.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

zachrdlapetr
Apprentice
Možnosti

Dobrý den, děkuji za reakci. Zkoušel jsem to a prakticky jde o všechny zdroje. Mám režim obrazu standardní, podsvícení na 50, jas 5, kontrast 50, ostrost 13, barvy 28, odstín č2, vyčištění signálu vypnuto, zvýraznění kontrastu vysoké, Gamma 3 (naplno), eko vypnuté.

Čekal bych, že při plném nastavení mi to vypálí oči, ale nic takového se neděje vůbec u žádného zdroje, ať je to Netflix, TV z antény, K U K I TV z aplikace,  YouTube. Co vnímám mnohem jasneji, je K U K I TV ze set-top boxu přes HDMI.

Mám teď na YouTube puštěný 4k train cabview a je tam Švýcarsko v zimě. Všude sníh, ale vypálené oči z toho také nemám. Jakože bílá mi připadne jako taková mírně šedá. To stejné je video z YouTube 4k z Oahu. Je tam pohled za slunečného dne na moře a hotelovou zástavbu. Při plném nastavení všeho bych čekal kontrastem deformovaný obraz, ale vypalující oči, ale to se nekoná.

Teď třeba je na ČT 1 Rozpuštěný a vypuštěný. A když jsou Zahajský s Brodským v jakékoliv místnosti, tak nevidím kde končí kabát a začínají kalhoty. 

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @zachrdlapetr 

A televizor je v místnosti, která je hodně světlá ? Mám k dispozici model UE55RU7092, a obraz mi přijde poměrně jasný, ale jsem v místnosti kde je poměrně temno. Vzhledem k tomu, že se jedná o model střední třídy, tak maximální jas atd. nebudou dosahovat parametrů jako špičkové modely QLED. Pokud se podíváte na recenzi, tak zjistíte že v oblasti maximálního jasu a HDR jsou hodnocení modelu spíše průměrné, což je vzhledem k ceně opodstatněné. 

fajnsnek2
zachrdlapetr
Apprentice
Možnosti
Ano, jde o jižní směr místnosti, velké okna, žádné záclony, závěsy.

Problém vnímám tak, že u Netflixu téměř nevidím to načítání procent. Jakékoliv bílé texty jsou spíš šedé a to je dnes pod mrakem.

Zcela nic není vidět v režimu Film. Nebo jako vidím, ale nepoznám obličeje ve scéně.

Perfektně jsou vidět jen videa z YouTube nějaké 4k s vodou a plážemi.

Přitom televize asi má silnější potenciál, protože když běží reklamy, tak ty jsou docela v pohodě.

Měl jsem do minulého víkendu 100Hz crt televizi, která odešla, ale než odešla, tak jsem se led televizi bránil, protože u všech známých mě to přišlo, že se na led televizi nedá dívat. Kvůli menší místnosti jsem volil 43 palců a limit jsem si dal do 10tis.

Všude v diskusích lidi řeší, že černá není černá. Můj problém je, že bílá není bílá.

Nelíbí se mi neustále soustředit oči, abych rozlišil jednotlivé odstíny šedé.

Myslíte, že bych si výrazně polepšil, kdybych koupil Samsung v cenové relaci kolem 15tis.? Tedy máte nějaké vyšší řady odzkoušené?
0 Like