Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zalany telewizor

(Temat utworzony: 13-07-2021 02:10 AM)
2714 Wyświetlenia
Dodek312
First Poster
Opcje

Witam na mój telewizor QE65Q80AAT przez noc lekko pokropiła woda dokładnie to na jego lewą stronę. Teraz telewizor się włącza i w sumie tylko tyle, totalnie nie reaguje na żadne sygnały z pilota. Próbowałem od nowa zaprogramować pilot lecz to także nie przynosi żadnych efektów. A z tego co wiem to nie ma żadnych przycisków na telewizorze żeby sprawdzić czy ogólnie telewizor działa. Jakieś pomysły co to może być i czy da się to jakoś naprawić? Telewizor na szczęście ubezpieczony ale wolał bym nie musieć go odsyłać 😕 

0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dodek312  Witam

A czy telewizor reaguje na przycisk On/Off na pilocie Samsung Smart?

Można sprawdzić, czy sygnał jest wysyłany, naciskając przycisk zasilania i obserwując przedni koniec pilota przez
aparat smartfona.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dodek312  Jeśli TV został zalany to powinno się go jak najszybciej odłączyć od prądu.

W tym modelu jest Kontroler telewizora na stronie 21 masz pokazane.

https://downloadcenter.samsung.com/content/EM/202103/20210313033540001/BN68-11605F-02_UM_AU7000-9000...

Dodek312
First Poster
Opcje

Nie reaguje na on off z pilota tylko na te z przycisku z telewizora. 

0 Like
Dodek312
First Poster
Opcje

Telewizor stał prawie dobę po tym incydencie odłączony. Reaguje normalnie na przełączanie przyciskiem pod spodem. Czy to możliwe żeby coś się stało z pilotem? Ten nie ucierpiał w żaden sposób przez wodę 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może być uszkodzony pilot, ale niewykluczone jest, że coś się z odbiornikiem podczerwieni w TV.

Dodek312
First Poster
Opcje

A w tym modelu pilot nie jest na Bluetootha? Ja mam tego wąskiego czarnego co prawie nie ma na nim przycisków 😅

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Włączanie i wyłącznie jest po IrDA strefowanie innymi opcjami jest po BT.

Wpisz sobie w YT "How to reset and use the buttons on your 2021 Samsung TV Smart remote | Samsung " jest to instrukcja resetu pilota.

Dodek312
First Poster
Opcje

Spróbowałem resetu, po czym znowu go sparować. Dalej nie działa jedyne co to ciągle mryga kropka czerwona u góry, wcześniej też tak było i myślałem że to baterie ale po naładowaniu dalej to samo. Masz jeszcze jakiś pomysł czy trzeba oddać na serwis?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dodek312  Pozostaje Ci serwis.