4 tygodni(e) temu
Witam.
O ile “pilotowanie” z aplikacji na smartfonie jest całkiem przyzwoite, pozwala w zasadzie w pełni kontrolować telewizor, o tyle pod Windowsem to chyba jakiś żart. Nie ma nawet dostępu do przycisków numerycznych zmiany kanału, o szybkim uruchamianiu wybranych aplikacji czy wyborze źródła sygnału nie wspominając.
Tak to wygląda u mnie, i nic więcej. U szanownych forumowiczów też?
P.S. Mój telewizor: serii S95D. Ale myślę, że model nie ma znaczenia.
SmartThings 1.2507.3.0, Windows 10.
4 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 4 tygodni(e) temu
Cześć @Stanley88 Jednak pilotowanie z poziomu telefonu jest bardziej popularne i tutaj firma Samsung kładzie na ten aspekt duży nacisk. Oczywiście warto na naszym forum zgłaszać, czego brakuje w wersji aplikacji Windows. Takie sygnały od Użytkowników są przez Samsung podpatrywane i brane pod uwagę przy kolejnych aktualizacjach. Dzięki za opinię!
4 tygodni(e) temu
Domyślam się, że priorytetem jest “pilotowanie” ze smartfonów. Niemniej uważam, że wersja na komputer jest trochę za bardzo okrojona. Brak przycisków numerycznych uniemożliwia zmianę kanałów w zewnętrznym dekoderze podłączonym przez HDMI-CEC. Widoczne na screenie przyciski CH(up) i CH(down) powodują zmianę kanałów tylko w wewnętrznym tunerze telewizora (u mnie: DVB-T2, z pozostałych nie korzystam).
Mam nadzieję, że programiści Samsunga się nad tym pochylą. A najlepiej byłoby, gdyby wersja na Windows miała taką samą funkcjonalność 😊 Dziękuję za odpowiedź.
4 tygodni(e) temu
@Stanley88 Witam. Sugestię rozbudowania aplikacji pod Windowsa zgłoś przez aplikacje Samsung Members.
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...