piątek
Witam.
O ile “pilotowanie” z aplikacji na smartfonie jest całkiem przyzwoite, pozwala w zasadzie w pełni kontrolować telewizor, o tyle pod Windowsem to chyba jakiś żart. Nie ma nawet dostępu do przycisków numerycznych zmiany kanału, o szybkim uruchamianiu wybranych aplikacji czy wyborze źródła sygnału nie wspominając.
Tak to wygląda u mnie, i nic więcej. U szanownych forumowiczów też?
P.S. Mój telewizor: serii S95D. Ale myślę, że model nie ma znaczenia.
SmartThings 1.2507.3.0, Windows 10.
piątek – ostatnio edytowany piątek
Cześć @Stanley88 Jednak pilotowanie z poziomu telefonu jest bardziej popularne i tutaj firma Samsung kładzie na ten aspekt duży nacisk. Oczywiście warto na naszym forum zgłaszać, czego brakuje w wersji aplikacji Windows. Takie sygnały od Użytkowników są przez Samsung podpatrywane i brane pod uwagę przy kolejnych aktualizacjach. Dzięki za opinię!
piątek
Domyślam się, że priorytetem jest “pilotowanie” ze smartfonów. Niemniej uważam, że wersja na komputer jest trochę za bardzo okrojona. Brak przycisków numerycznych uniemożliwia zmianę kanałów w zewnętrznym dekoderze podłączonym przez HDMI-CEC. Widoczne na screenie przyciski CH(up) i CH(down) powodują zmianę kanałów tylko w wewnętrznym tunerze telewizora (u mnie: DVB-T2, z pozostałych nie korzystam).
Mam nadzieję, że programiści Samsunga się nad tym pochylą. A najlepiej byłoby, gdyby wersja na Windows miała taką samą funkcjonalność 😊 Dziękuję za odpowiedź.
wczoraj
@Stanley88 Witam. Sugestię rozbudowania aplikacji pod Windowsa zgłoś przez aplikacje Samsung Members.
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...