Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Youtube na TV samsunga działa w 720p

(Temat utworzony: 29-09-2017 11:51 AM)
15903 Wyświetlenia
endigarnek
First Poster
Opcje

Witam, czy ma ktoś rozwiązanie problemu aplikacji youtube na TV UE39F5500, która wyświetla filmy w maksymalnej rozdzielczości tylko 720p? Obraz jest bardzo niskiej jakości...

Podobno problem bardzo znany i większość TV samsunga nie odtwarza filmów z youtube w natywnej rodzielczości telewizora...

0 Like
51 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @endigarnek

Aplikacja Youtube skaluje materiały do wykrytej jakości połączenia internetowego. Z tego powodu mogą występować opisane objawy.
0 Like
endigarnek
First Poster
Opcje

1507047990758989190437.jpg

Ten screen raczej mówi co innego na temat doboru rozdzielczość do szybkości połączenia. Jest ewidentnie limit na 1280x720 w aplikacji.

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @endigarnek

Jeżeli w aplikacji jest blokada to to pytanie trzeba zadać firmie Google.

Oczywiście zależy to od aplikacji, czy działa poprawnie. W Smart Hubie jest sklep z aplikacjami, ale to nie znaczy, że Samsung jest właścicielem aplikacji i treści. To Google tworzy program Youtube i ustala zasady działania. Sugeruję kontakt z nimi bezpośredni i wysłanie im informacji, że aplikacja nie działa, jak powinna.
0 Like
wojcikpatrykk
First Poster
Opcje

Witam.
Mam ten sam problem, YT odpala filmy tylko w 720p mimo tego, że telewizor obsługuje FHD.
Czy rozwiązałeś ten problem? Jeśli tak, to proszę, napisz jego rozwiązanie :smiling-face:

0 Like
endigarnek
First Poster
Opcje

Nie znalazłem rozwiązania. Nikt z Samsunga i Google nie pomógł. 

0 Like
wojcikpatrykk
First Poster
Opcje

Czyli raczej z tym 1080p trzeba się niestety pożegnać... No nic, szperam od kilku godzin i myślałem że znajdę rozwiązanie, a tu klops.
Dzięki za odpowiedź :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Są już podobne tematy na forum i odpowiedż jest raczej zawsze taka sama. Kontent w aplikacji zależy od jej twórcy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
agnieszkagmyrek
Explorer
Opcje

Zawsze spychacie wine na kogos nigdy wina samsunga po 2 latach wylaczacie aplikacje ograniczaczie rozdzielczosc tylko po to bysmy poszli kupic nowy.Tu mam wiadomosc nic z tego mam 3 sprzety od was i sa to 3 ostatnie sprzety.Wiecej nabrac sie nie damy i reszcie rafze to samo (tv za 3800 za potem zero wsparcia bo samsung nie zaplaci twórcom aplikacji bardzo wygodne)Dzieki za wszystko.Nigdy wiecej

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Staram się nie komentować wypowiedzi osób, które same nie wiedzą co piszą. I dobrze na tym wychodzę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like