Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Niebieski ekran pytanie.

(Temat utworzony: 03-06-2022 06:58 AM)
9016 Wyświetlenia
SAdam85
Apprentice
Opcje
Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z was miał  przypadłość niebieskiego ekranu  po włączeniu tv? Mi czasami się to zdarza i jestem ciekaw czym to jest spowodowane i jak temu zaradzić. Tv to  
SAMSUNG UE43TU7102K
image

image

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SAdam85 Czy ten problem występuje na każdym źródle?

SAdam85
Apprentice
Opcje
Tak. Cokolwiek jest podłączone tak tv się zachowuje.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Sprawdź czy masz najnowszy FW wersja 2200? Możesz też odłaczyć TV od prądu na około 10 min. Jak to nie pomoże pozostaje zgłosić problem do serwisu.

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE43TU7102KXXH/#downloads

SAdam85
Apprentice
Opcje
Fw to 2200.9 zaznaczam że problem pojawia się sporadycznie( wychodzę do pracy wyłączam tv na danym programie, filmie, żrodle itd. Wracam włączam i czasami się niebieski ekran pojawią tak jak dziś.) Szybki reset tv czasami 2 razy i problem znika. Do serwisu się zgłoszę ale brak czasu. Ale jak na tv zakupiony w 2021 i za tą cenę w klasie średnio półkowej takiego problemu nie powinno być. Dzięki za pomoc. Pozdrowienia.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wszystko może się popsuć niezależnie od ceny. Taki problem jaki jest u ciebie jeszcze nikt nie zgłaszał tu na forum.

SAdam85
Apprentice
Opcje

Dlatego tak długo miałem na to wywalone.

0 Like
DecaVip20
Pathfinder
Opcje
A tryb kontrakstu niebieskiego jest włączony?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DecaVip20  napisał(a):
A tryb kontrakstu niebieskiego jest włączony?

@DecaVip20  A gdzie jest taka opcja?

SAdam85
Apprentice
Opcje
Wszystkiego ustawienia obrazu są na auto. Czasami mi się wydaje że to wina softu. Póki jest to tylko sporadyczny problem nie będę tego zgłaszał do serwisu. Pisałem na forum tylko z ciekawości czy ktoś z takim problemem się spotkał
0 Like