18-08-2021 12:17 AM
Witam
Mam problem z moim tv Samsung ue55mu6172.
Otóż dzisiaj odmówił posłuszeństwa, nie reaguje na pilota.
Nie wiem dokładnie czy to wina pilota czy tv ponieważ pilot reaguje tylko na On/OFF, inne przyciski nie działają
Zrobiłem reset tv odłączając od prądu i pilota wyjmując baterię na 10 min.
Tv włącza się jedynie przez pilot od CP gdyż wcześniej został z tv z parowany.
Pilot od tv nie reaguje, nawet nie chcę się na nowo sparować.
Dodam że ściągnąłem ze sklepu Play aplikacje na telefon z uniwersalnym pilotem i o dziwo tv reaguje przez WiFi ponieważ są w tej samej sieci.
Aktualna Wersja oprogramowania 1290
Proszę o informację gdzie szukać problemu.
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-08-2021 04:15 AM
Problem rozwiązany.
Dzwoniłem na infolinię, połączyli się zdalnie z tv, zrobili głęboki reset i wszystko jest już ok.
Prawdopodobnie błąd w aktualizacji oprogramowania.
18-08-2021 07:30 AM
@Sebek80 Włącz w telefonie aparat i zobacz czy będzie migała dioda jak będziesz naciskał na przyciski.
18-08-2021 07:05 PM
Witam
Właśnie wróciłem do domu i sprawdziłem pilot tak jak Pan pisał.
Dioda miga przy naciśnięciu każdego przycisku ale telewizor reaguje tylko na OFF.
Włączyć już się nie da pilotem.
Jedynie mogę włączyć po resecie od prądu i tylko przez pilot od dekodera CP.
Przy próbie parowania pilota przez bluetooth na ekranie pojawił się też napis nie powodzenie parowania z urządzeniem, tzn z pilotem.
Nie mogę też sparować słuchawek z tv co wcześniej nie było problemem.
Czyżby padł moduł bluetooth?
18-08-2021 10:59 PM
@Sebek80 Może być uszkodzony moduł BT lub płyta więc pozostaje Ci serwis.
19-08-2021 04:15 AM
Problem rozwiązany.
Dzwoniłem na infolinię, połączyli się zdalnie z tv, zrobili głęboki reset i wszystko jest już ok.
Prawdopodobnie błąd w aktualizacji oprogramowania.
05-06-2022
10:54 AM
– ostatnio edytowany
05-06-2022
05:17 PM
przez
OleksiiA
Witajcie mam straszny problem. ue55h6400ak
Kiedyś przestał działać duży zwykły pilot do mojego tv, działał smart więc ten duży wrzucilem do szuflady. Na tym jajowatym Smart z czasem przestał działać przycisk czerwony (power) więc wyłączałem telewizor ręcznie z tyłu urządzenia. Dzisiaj zobaczyłem, że jest coś takiego jak parowanie pilota z telewizorem, więc pomyślałem, że to zrobię aby pilot być w pełni sprawny. Wcisnąłem więc na pilocie razem return + guide i tyle, przestał pilot całkowicie działać. Telewizor odłączyłem od prądu na kilkanaście minut, wyciągałem baterie z pilota (jednego i drugiego) próbowałem na nowo parować i nic. Telewizor jest odłączony od internetu, a próby przywrócenia ustawień kończą się fiaskiem bo nie potrafię wpisać hasła "0000" bez pilota, joy z tyłu urządzenia nie daje rady tego zrobić. Pomocy bo zostałem bez pilotów
05-06-2022 11:05 AM — edytowano 05-06-2022 01:10 PM
Jak nie działa Ci żaden pilot to nic nie zrobisz aby wykonać reset TV. Pozostaje Ci serwis.
05-06-2022 11:44 AM
Udało mi się połączyć tv z internetem, połączyłem aplikację android 'samsung tv remote " i mogę używać pilota w telefonie i po internecie sterować telewizorem. Wszedłem w pomoc techn. - diagnostykę i reset. Nic to nie dało jeśli chodzi o piloty.
Piloty działają bo widać IR. W kamerze telefonu, jednak telewizor kompletnie nie reaguje na nie
05-06-2022 12:02 PM
@Bury256 Na to wygląda ze aplikacja działa po WIFI i dlatego możesz sterować TV.
05-06-2022 12:14 PM
Da się jakoś przywrócić któryś pilot do życia?