Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wie ktoś jak zmienić region w tv?

(Temat utworzony: 04-11-2020 09:19 PM)
6312 Wyświetlenia
astrow
Apprentice
Opcje
Q70t
Liczyłem ze włącze sobie alexe albo Google assistant a tu tylko bixby....
Może zmieniając Region sie pojawi.
Buba67
Helping Hand
Opcje

Telewizory firmy Samsung zyskają nową funkcję. Będzie to oczywiście natywna obsługa Asystenta Google. Poza stworzonym przez producenta Bixby, na telewizorach działa już Amazon Alexa. Zanim jednak dopadną nas zachwyty z powodu tej wiadomości, warto uściślić kilka informacji. Otóż, Asystent Google trafi do telewizorów Samsung ale będą to modele z 2020 roku. Producent podaje, że asystent głosowy pojawi się w seriach QLED 4K, 8K, Crystal UHD, The Frame, The Serif, The Sero i The Terrace. Z komunikatu przekazanego przez Samsunga możemy dowiedzieć się, że jednocześnie z asystentem użytkownicy otrzymają dostęp do innych usług Google. Inną bardzo ważną informacją jest to, że Asystent Google na telewizorach Samsung zagościł na razie w Wielkiej Brytanii, Francji, Niemczech i Włoszech. Pod koniec listopada otrzymają do niego dostęp użytkownicy w Hiszpanii, Brazylii, Indiach oraz Korei Południowej.

Samsung jednocześnie poinformował, że do końca tego roku Asystent Google pojawi się w 12 krajach. Niestety nic nie wiadomo na razie na temat tego, czy asystent trafi również do Polski. Miejmy jednak nadzieję, że producent nie pominie naszego rynku.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Buba67  Może lepiej by to wyglądało, jak byś założył nowy temat ?

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

Ok.

0 Like
grajekk
First Poster
Opcje

Ja mam q70t (2020) kupiony 3 tygodnie temu.

O to z tego co napisał @ to musimy czekać 😞 szkoda bo kurde wszędzie pisało (w specyfikacjach w sklepie) ze jest asystent alexa, google, i bixby a tu taka niespodzianka.

0 Like
marcel2007
Voyager
Opcje

Też jestem zainteresowany asystentem Alexa w moim QE43Q64T.

A tu tylko Bixby... Może coś żle robię , ale w menu nie ma...

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

Na ten moment nie ma możliwości zmiany asystenta głosowego, dostępny jest tylko Bixby 🤔

marcel2007
Voyager
Opcje

Ciekawe,że specyfikacje modeli Q60T publikowane w internecie podają że te modele mają zarówno Bixby jak i Alexa... Nie dla Polski ??

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Dokładnie, dostępność zależy od regionu.

karkokaja
First Poster
Opcje
Witam,mam telewiozr samsung model QE50QN91AATXXH , kupiony w Polsce ale pierwsze uruchomienie nastąpiło w Niemczech, automatycznie został ustawiony rejon w Niemczech, wróciłam do Polski wiec chciałabym zmienić region na Polskę, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić bo szukam wszędzie i nic nie działa.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@karkokaja Witam. Proszę sobie przywrócić telewizor do ustawień fabrycznych i przy pierwszej instalacji ponownie go ustawić już na region Polski