Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uruchamianie Urzadzen za pomoca pilota Smart

(Temat utworzony: 15-02-2019 08:01 PM)
2428 Wyświetlenia
lemur
Apprentice
Opcje

Witam, Posiadam Telewizor samsung z pilotem smart  wszystko dziala bardzo dobrze, udalo mi sie sparowac pilota z moimi glosnikami Logitech z906  podczas konfiguracji udalo sie wlaczyc i wylaczyc glosniki wszstko poszlo dobrze  teraz moge sterowac glosnikami, zmieniac glosnosc ale chcial bym tez za pomoca pilota je wylaczyc lub wlaczyc. a gdy na pilocie uzyje przycisk uruchamiania to wiadomo wylacza sie tylko telewizor. czy jest jakas metoda zeby bez uzycia oryginalnego pilota dalo sie wylaczyc lub wlaczyc urzadzenia sparowane z pilotem smart? dziekuje i pozdrawiam

0 Like
16 Odpowiedzi
lemur
Apprentice
Opcje

a jak dokladnie nazywa sie ta funkcja? wywolanie menu czego? Jak klikne u Siebie "Domek" i klikne 123 to przelacza na 123 kanal. to samo sie dzieje gdy jestem w ustawieniach. trzeba tez wziasc ze ja posiadam tylko klawoature ekranowa bo na pilocie nie ma fizycznych klawiszy numerycznych. 

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć ,

Jeżeli chodzi o wyłączanie i włączanie głośników poprzez funkcje pilota uniwersalnego, spróbuj następującej metody:

Na pilocie naciśnij przycisk   przycisk.png -> następnie wybierz Więcej -> pojawi się pasek z opcjami, zerknij czy masz tam opcję włączenia lub wyłączenia Twoich głośników :smiling-face:

Jeżeli takiej opcji nie znajdziesz, sprawdź w specyfikacji swojego urządzenia czy obsługuje uruchamianie i wyłączanie poprzez połączenie kablem optycznym.

0 Like
lemur
Apprentice
Opcje

Niestety w wskazanym miejscu nie ma wlacznika do glosnikow, i zauwazylem ze do jakiego kolwiek urzadzenia nie ma mozliwosci uruchomienia za pomoca pilota(moim zdaniem duzy minus dla samsunga za brak takiej mozliwosci bo to zabija ideologie tego pilota ktoru ma zastapic wszystkie inne w domu). Blueray mozna wymusic po kablu hdmi ale tak zeby pilotem sie dalo to nie widze takiej mozliwosci. jezeli chodzi o uruchamianie po toslinku nadal szukam informacji na ten temat.

0 Like
SKAWalker2011
Student
Opcje

Witam,

Proszę o informację w jaki sposób można sparować głośniki z906 z TV Samsung. Czy muszę zakupić do głośników adapter bluetooth?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SKAWalker2011 ,Jaki masz model TV ? głośniki Logitech Z906  mają, gniazdo optyczne to przez nie możesz nimi sterować głośnością.

0 Like
lemur
Apprentice
Opcje

Ja zmieniłem telewizor, mam teraz tizen 5.0 UE55RU8002 i też nie ma opcji wyłączenia lub włączenia głośników. Mozna zestroic pilota tak żeby można  było sterować głośnościa, ale jak chcesz uruchomic głośniki to i tak musisz do nich wstać albo mieć pilota logitech pod ręką.

0 Like
lemur
Apprentice
Opcje

Jeżeli masz tizen i pilot smart, to generalnie klikasz Domek->Zrodla->konfiguracja pilota uniwersalnego -> nowe urządzenie-> kino domowe -> wybierasz markę  ręcznie Logitech wpisując potem model i działa. Pozniej jak w wyjściu dźwięku ustawisz na optyczne, to gdy będziesz klikać na pilocie od tv przycisk głośności będziesz sterować Logitechami. Jednak włączyć i wylaczyc zestaw będziesz musiał na panelu sterowania głośników lub pilotem od nich.