20-12-2020 09:35 PM — edytowano 20-12-2020 09:37 PM
Witam,
chciałem update`tować firmware w TV j.w., ale się zawiesza na wgrywaniu. Chyba, że za krótko czekam. Od początku: mam wgrany soft 1016 i chciałem wgrać 1023. Przygotowałem update na pendrive i uruchomiłem zgodnie z instrukcją. Wszystko było fajnie, ale po 3 minutach TV wyłączył ekran ( jakby chciał się rebootnąć po wgraniu nowego softu i dioda zaczęła migać. Niestety trwało to ponad 10 minut i nic się nie zmieniło. Czy to za krótko? Powinienem poczekać dłużej? Oczywiście po uruchomieniu jest wersja 1016. Dodam, że dioda migała w dość dziwny sposób, bo zaczynała szybko, potem coraz wolniej, aż na 1-2 sekundy świeciła non stop, a potem cykl się powtarzał. Wiem, że to stary model TV, ale działa i jest nowsza wersja softu, to czemu nie wgrać?
30-12-2020 06:21 AM
Myślałem, że skończyliśmy temat poboczny, ale niestety chyba nie. Ok. MASZ RACJĘ. trzeba być świadomym tego, co dostaje się w upgradzie. Chylę czoła. Możemy już skończyć tą jałową część wątku?
Napisałeś "Pochwal się jak uda ci się rozwiązać problem i wykonać aktualizację. "
Jakby to powiedzieć - właśnie nie wiem, jak rozwiązać problem i dlatego powstał tu ten wątek. Z prośbą o pomoc / sugestie. A nie dyskusję o sensie istnienia aktualizacji oraz mojej niewiedzy.
Więc powtórzę: MASZ RACJĘ. Dziękuję. A teraz, jeśli nie masz nic merytorycznego do wniesienia, to proszę odpuść.
Dobrego Sylwestra.🥂 🍾
06-02-2021 07:28 PM
W związku z brakiem rozwiązania ( pomijając wypowiedzi RamboJ ) , proponuję zamknąć temat.