Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UPCTV - offline

(Temat utworzony: 07-06-2021 10:06 PM)
388 Wyświetlenia
RutrakrloZ
Apprentice
Opcje
Witam,

Czy ktoś z Was może zna sposób jak uświadomić UPCtv otwieranej przez przeglądarkę w TV, że jestem online? Pierwszych kilka dni po starcie wszystko było ok, później już jak na zdjęciu.

Wszystkie inne aplikacje i strony działają normalnie (z wyjątkiem HBO GO, ale to u nich standard xd)

Model QE55Q64TAU 

Dzięki!

image

7 Odpowiedzi
RutrakrloZ
Apprentice
Opcje
Test pokazuje, że nie mam IPv6, ustawiłem DNS zgodnie z instrukcją i wciąż jest ten sam komunikat.
0 Like
RutrakrloZ
Apprentice
Opcje
Nie pomogło, w głównej mierze dlatego, że nie pamiętam kodu PIN, ale też nigdy go nie zmieniałem, więc trochę mnie to zdziwiło. ALE. Usunięcie danych z aplikacji Internet w konserwacja - pamięć masowa zadziałało.

Dzięki za wsparcie!
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RutrakrloZ  Jak nie pamiętasz PINU to pozostaje CI.

Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

RutrakrloZ
Apprentice
Opcje
Ok, ale czy to znaczy, że musi być podłączony przez Ethernet i samo połączenie przez WiFi nie zadziała? Skoro reset, to też pewnie reset ustawien sieci, tak?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RutrakrloZ  TV musi być podłączony albo przez WIFI lub LAN jest wymagane.