Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE65RU8002 - symetryczne pionowe pasy

(Temat utworzony: 21-08-2020 11:29 PM)
1484 Wyświetlenia
prezes657
Apprentice
Opcje

Cześć. Na ekranie występują trzy pionowe pasy, szczegolnie widoczne na jasnym jednolitym tle. Pierwszy egzemplarz oddałem, ponieważ byłem pewny, ze jest to wada matrycy, natomiast w nowej sztuce jest dokładnie to samo, w tych samych miejsach co poprzednio. Wygląda to tak, jakby matryca była podzielona na 3 równe strefy. Jest to widoczne cały czas, na meteriale z każdego źródła.IMG_20200805_135414.jpgInked1598044688312_LI.jpg1598044731445.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@prezes657 Jakiej pomocy potrzebujesz z poziomu forum ? Możesz wysłać e-maila

0 Like
prezes657
Apprentice
Opcje

Czego oczekuje? Czy to jest normalne w tym modelu? Tak jak wspomniałem poprzednia sztuka miała identyczny problem. Mam kupować i oddawać do skutku az trafie sprawną sztuke?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@prezes657  Już Ci podałem, gdzie masz kierować takie pytania.

0 Like
Jason777
Student
Opcje
Niestety w modelach z tej serii występuje taka niedogodność i jest to wada konstrukcyjna samej matrycy związana ze sposobem jej podświetlania przez ledy, dlatego przed zakupem Tv warto wejść na odpowiednią stronę i sprawdzić dokładnie co "siedzi" w danym modelu tv.
0 Like
prezes657
Apprentice
Opcje

Dużo czytałem na temat tego TV przed zakupem i w żadnych recenzjach ani opiniach nie padła informacja na temat tej wady konstrukcyjnej. Uważam to za bardzo dziwne poniewaz według mnie jest to duża niedogodność i nie rozumiem jak ludzie kupując ten model akceptują coś takiego. Czy tylko w tym modelu samsung zastosował ten typ podświetlenia matrycy? czy w wersji 55 cali tez występuje taka wada?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@prezes657  @Jason777  Mam dwa modele z 2019 jak RU i QLED i nie widzę problemu.

0 Like