Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE65NU8072 prześwietllony róg ekranu

(Temat utworzony: 27-09-2018 08:58 PM)
3798 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam, kupiłem wczoraj telewizor UE65NU8072, wszystkie fajnie pięknie, ale dzisiaj zauważyłem włączając YT, że dolny róg ekranu jest prześwietleony. Dodam, że nie jest to tzw. "clouding", który też występuje, ale jest do zniesienia. Szczególnie wyraźnie widać to na szarym tle, tak jak np. w aplikacji YT. Dodatkowo, TV zaczął dzisiaj dziwnie "cykać" kilka minut po włączeniu przez ok. 15 minut.

Oddawać TV do sklepi, co radzicie? To już 3cia sztuka w ciągu 3 tygodni, poprzednie dwa modele 55 cali "cykały" i oddałem do sklepu, 65 cali jako 3ci zamóiłem w innym z dostawą do domu, przyjechał w otwartym opakowaniu.

Wadliwa matryca? Doradźcie coś, załamany jestem....

20180927_204227.jpg20180927_204343.jpg20180927_205500.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A może trochę mniejszy 55 cali, a tak z ciekawości jaki masz duży pokój ?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

17m2 z otwartą kuchnią, 3,20m do TV

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na taką odległość MAX 50 cali, ja mam 5 m do TV i 40 cali :smiling-face: już widziałem osoby które miały TV 42 cali i odłegłość 1m do TV.

@KrzysiekKA widziałeś tu ?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Nie żartuj, jest OK, 50 cali to ja mam w sypialni :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Normalnie nie wierzę, w to co czytam, serwis uważa, że to normalne, Chryste Panie, świecące rogi a nowych telewizorach to jest normalne???

Szanowny Panie Pawle ,

Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

Dziekuję za przesłanie zdjęć. Na przesłanych załącznikach nie widać defektów technicznych matrycy kwalifikujących się do naprawy gwarancyjnej.  

Po analizie opisanej sytuacji stwierdzam , że wskazane przez Pana symptomy i wysłane zdjęcia  ukazują naturalne podświetlenie matrycy, czyli efekt, który nie podlega naprawie gwarancyjnej.   

W przypadku dalszych wątpliwości radze zgłosić się do naszego autoryzowanego serwisu, który ma narzędzia by stwierdzić czy dany efekt jest naturalny czy to wada fabryczna, która podlegałaby naprawie gwarancyjnej.  Czyli, jeśli serwis stwierdziłby usterkę techniczną (czyli inaczej niż my), dla nas byłaby to decyzja wiążąca.   

Z chęcią udzielę odpowiedzi na ewentualne następne pytania.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User Jak pracowałem, w serwisie takie czy podobne przypadki z matrycą kończyło, się wymianą bez żadnego problemu tak samo powinno być u Ciebie

20160810_130636.jpg

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Jeszcze w marcu wystarczył telefon i przysyłali serwis, ale było tyle zgłoszeń że chyba stwierdzili że musi to być normalne i taki teraz mają punkt widzenia.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witaj,

Tutaj to ewidentnie całe boki są prześwietlone, u mnie to jest mała plamka w jednym lewym dolnym rogu. To nieporównywalnie większa wada od mojej, pewnie ta moja mieści się "w normie" dlatego taka ocena serwisu.

Tylko pytanie co z tym "pykaniem", "cykaniem" z obudowy telewizora? Bo na to to już nie odpowiedzieli.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

@mrbc Mówisz o tych plamkach czy cykaniu?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous UserZgłoś problem przez telefon jedno i drugie, a ocena będzie przez serwis w domu.

0 Like