Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE65MU8002 + Onkyo Tx 8270 nie działa arc

(Temat utworzony: 13-12-2018 10:06 PM)
7406 Wyświetlenia
Suruwczak
Apprentice
Opcje

Witam. 

Mam problem z połączeniem Tv UE65MU8002 z wzmacniaczem Onkyo tx8270 po hdmi ARC. Mianowicie po podłączeniu Onkyo za pierwszym razem wszystko się skonfigurowało i działało normalnie. Wzmacniacz wyłączył się razem z telewizorem. Po ponownym włączeniu tv wzmacniacz również się uruchomił ale nie było już dźwięku. Po wyborze głośników telewizora dźwięk z tv był po ponownym wybraniu dźwięku z hdmi dźwięku brak. Po wyłączeniu tv wzmacniacz już się nie wyłączył, po ponownym włączeniu nie było już opcji dźwięku z hdmi do wyboru. Po wyłączeniu tv z prądu na kilka minut i ponownym włączeniu znowu wszystko działa i sytuacja się powtarza. Wygranie nowego oprogramowania nic nie zmieniło. Kabel hdmi 1.4 ale nie był drogi:) Połączenie Onkyo arc z smart hub hdmi 4 arc do tego dekoder hdmi do smart hub hdmi 1. Czy ktoś pomoże?

0 Like
52 Odpowiedzi
simon75
Navigator
Opcje

Dekoder podłaczyć :
1. do TV przez hdmi i optykiem do ampli ?
2. do ampli przez hdmi i optykiem do ampli ?

20190901_134439.jpg

I pytanko w temacie przewodów HDMI.
Zakupiłem takie przewody :

Unitek Y-C136RGY

•      Kabel HDMI 2.0 Premium.
  •      Źródło sygnału HDMI do gniazda HDMI.
  •      Obsługa rozdzielczości 4K i wyświetlacza 3D.
  •      Pozłacane złącze, przewód miedziany premium.
  •      Z ochroną przed EMI, RFI i innymi zakłóceniami.
  •      Dotyczy wszystkich urządzeń obsługiwanych przez HDMI.

PRZEWÓD

Z tego co widzę w ampli do wejść HDMI 1-3 wymagane są HDMI - HDCP 2.2

Co można rozumieć przez to oznaczenie (HDCP 2.2) i czy zakupione przewody beda spełniały w.w. standard (nigdzie nie znalazłem tej informacji na opakowaniu przewodu) ?

2222.JPG

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@simon75  Dekoder możesz, podłączyć do TV przez HDMI wtedy będzie możliwość sterowania nim za pomocą pilota od TV.

0 Like
simon75
Navigator
Opcje

@vdsl2Zrobiłem jak pisałeś. Pozmieniałem ustawienia kina - teraz uruchamia i gasnie razem z TV. Dekoder NC podlaczylem HDMI do one connecta. Wyglada ze na te chwile wszystko dziala. Nie wiem jednak jak przyuczyc pilota od tv do dzialania z dekoderem.... :smiling-face: :smiling-face: Jeszcze nie wiem - musze poczytac.

Aktualizacja - pilot od TV steruje już NC+ :smiling-face:

Niestety wyszło też coś innego 😕
Na TV nie widać menu kina domowego....Całe sterowanie kinem widze tylko na wyświetlaczu amplitunera 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@simon75  Nie wszystko jest możliwe do zrobienia z poziomu TV, abyś miał pełną funkcjonalność. 

simon75
Navigator
Opcje
Całą procedurę kalibracji kina przeprowadziłem z menu wyświetlonego na TV (chwilkę po podłączeniu wszystkiego).
Wszystkie pozycje w menu były widoczne. Od tego czasu jedyną zmianą w podłączeniu to dołożenie dekodera, który został podpięty do one connecta tv.
Gdzieś wyczytałem że w takim przypadku jedynym rozwiązaniem problemu jest przywrócenie ustawień fabrycznych kina 😕
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@simon75  Nie tylko kina, ale też TV i przeprowadzenie ponownej konfiguracji od początku. 

0 Like
simon75
Navigator
Opcje
Poważnie ?
😞
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@simon75  Tak poważnie:smiling-face: 

@StaszekM  Mam do ciebie prośbę czy mógłbyś stworzyć temat jak  podłączyć i skonfigurować inny sprzęt ze zdjęciami. 

0 Like
simon75
Navigator
Opcje
Dostałem odpowiedź z ONKYO Polska o takiej treści:
"Proszę wyłączyć urządzenia i rozłączyć je i ponownie złączyć. Jeśli to nie pomoże to istnieje możliwość wyczyszczenia pamięci urządzenia opisana w instrukcji obsługi. Jedyne miejsce gdzie można przełączyć wyjścia HDMI to menu punkt 1 - ustawienie wyjścia SUB/MAIN. Proszę sprawdzić czy ustawione jest to wyjście do którego ma Pan podłączony HDMI. Jeśli to nie zadziała proszę skontaktować się z serwisem".

Jutro będę walczył dalej 😕
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@simon75  Tylko którym serwisem Onkyo czy Samsunga  ? 

0 Like