21-06-2020 06:43 PM
Witam. Od ok tygodnia mam ten problem z tv. Stało się to od razu po aktualizacji firmware przez net do wersji 002009. Nie wiem czy sam inicjowałem aktualizację, czy sama się pobrała. Wcześniej często w tle aktualizowało mi smart hub, bo nie mogłem w niego wejść (więc chyba w tle mi pobrało i zapytało czy dokonać aktualizacji). W sumie to się zdziwiłem, że do tak starego tv jest aktualizacja. Teraz po kilku sekundach tv sam się wyłącza i włącza. Czasami potrafi chodzić minutę. Z tego co czytam różne fora (głównie zagraniczne, po angielsku) to problem dobrze znany na całym świecie. Padły nawet odtwarzacze bluray i kina domowe po aktualizacji. Nikt nie znalazł jeszcze rozwiązania do tv. Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje. Odłączenie od prądu na 20 minut też. Jest nowszy soft na necie (002010), ale jak tv się zresetuje w trakcie aktualizacji to może być cegła. Poza tym używam dwóch pendrive (z fat32, drugi NTFS) i na żadnym tv nie znajduje softu (peny po formacie i nic oprócz katalogu z softem na nich nie ma). Fizycznie wszystkie cewki i kondensatory są ok, nie są spuchnięte czy osmolone, kurzu praktycznie brak, ale przedmuchałem wszystko na wszelki wypadek. Tv pracował idealnie od 8 lat i nigdy nie miałem z nim problemu, a teraz Samsung mnie uraczył aktualizacją, która mi popsuła sprawny tv!
Proszę Cię drogi serwisie o rozwiązanie/naprawienie tego co ewidentnie jest winą softu, czyli jakbyjakby nie patrzeć winą po Państwa stronie 😞 z ostatniej wizyty w serwisie z moim Galaxy S10 jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję, iż znowu staną Państwo na wysokości zadania. Proszę o poradę jak tę sytuację rozwiązać, nie chciałbym znowu wydawać kilku tysięcy złotych na nowy tv, szczególnie, że nie będzie miał już 3D, który jest czymś niesamowitym w grach na PC (np. Shadow of Tomb Raider). Pozdrawiam.
21-06-2020 07:22 PM — edytowano 21-06-2020 07:39 PM
@Majki84 Pierwsze słyszę, że jest jakiś problem z TV jeśli chodzi, o aktualizacje 2009 2010 jest, do Smart Hub. Pozwoliłem sobie pobrać i wypakować na pamięć USB o dziwo są pliki. Czy możesz, dać linka gdzie piszą o telewizorach, że same się restartują ?
Co do naprawy będzie spory problem, bo już nie ma, części zamiennych do tak starego TV tu może jeszcze wysypała się logika.
21-06-2020 07:47 PM
21-06-2020 08:01 PM
Tam nic nie ma, jakie są to modele jeszcze mam u siebie UE40JU6740 firmware wer 1550 z dnia 02.12.2019
Tu mamy temat, o który dotyczy kilku modeli kino domowe z 2015 seria "J"
Wersja firmware jest z 2017 roku