Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE65MU8002 + Onkyo Tx 8270 nie działa arc

(Temat utworzony: 13-12-2018 10:06 PM)
7439 Wyświetlenia
Suruwczak
Apprentice
Opcje

Witam. 

Mam problem z połączeniem Tv UE65MU8002 z wzmacniaczem Onkyo tx8270 po hdmi ARC. Mianowicie po podłączeniu Onkyo za pierwszym razem wszystko się skonfigurowało i działało normalnie. Wzmacniacz wyłączył się razem z telewizorem. Po ponownym włączeniu tv wzmacniacz również się uruchomił ale nie było już dźwięku. Po wyborze głośników telewizora dźwięk z tv był po ponownym wybraniu dźwięku z hdmi dźwięku brak. Po wyłączeniu tv wzmacniacz już się nie wyłączył, po ponownym włączeniu nie było już opcji dźwięku z hdmi do wyboru. Po wyłączeniu tv z prądu na kilka minut i ponownym włączeniu znowu wszystko działa i sytuacja się powtarza. Wygranie nowego oprogramowania nic nie zmieniło. Kabel hdmi 1.4 ale nie był drogi:) Połączenie Onkyo arc z smart hub hdmi 4 arc do tego dekoder hdmi do smart hub hdmi 1. Czy ktoś pomoże?

0 Like
52 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SuruwczakCzy masz najnowszy firmware w TV  wer 1260 ?

0 Like
Suruwczak
Apprentice
Opcje

Tak, mam najnowsze firmware 1260.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SuruwczakZobacz czy nie ma też nowszej wersji Firmware do Onkyo.

0 Like
Suruwczak
Apprentice
Opcje

Onkyo taż zaktualizowane do najnowej dostępnej wersji.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @Suruwczak

Czy sprawdzałeś może inne kable HDMI, dosyć często jest to sprawa kabla.
Jeśli po testach z innym kablem sytuacja będzie się powtarzać zadzwoń na infolinię i poproś o diagnostykę zdalną.
Konsultant połączy się z telewizorem i sprawdzi urządzenie pod kątem błędów.

0 Like
andrusek11
Journeyman
Opcje

Mam dokładnie to samo. Onkyo 686 i samsung Nu8048. Konsultant powiedział, ze urządzenia "mogą się nie lubic". A jak przysle serwis to podłaczą soundbar Samsunga i bedzie działać. Masakra. Zacząłem szukać na zagranicznych forach. W skrócie: zadziałało wyłączenie obu sprzętów na z gniazdek na 10 min. Ale niestety. Dobrze było przez 3 dni. Dzis rano mam ten sam *****. Podłącze optycznym ale przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. 

Oczywiście oba urządzenia mkają najnowszy soft. Nie wiem co dalej robic.

0 Like
Suruwczak
Apprentice
Opcje

Witam,

Też dzwoniłem z tym tematem na infolinię i otrzymałem podobną odpowiedź. Jest pewien postęp, coś pogrzebałem w ustawieniach TV lub amplitunera i od dłuższego czasu wyłącza i włącza się wszystko bez problemu pilotem od TV:) ale żeby nie było kolorowa, jak się zmieni źródło dźwięku w amplitunerze np. na bluetooth i chce się przełączyć ponownie na TV to już nie ma dźwięku, trzeba wyłączyć TV z prądu na chwilę i zaczyna działać poprawinie.

0 Like
andrusek11
Journeyman
Opcje

Ciekawe czy ktos inny znalazl bardziej "ambitne" rozwiazanie tego problemu. Ja na razie mam dosc sprzetu firmy Samsung.

Moze nowy soft zalatwi sprawe?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@andrusek11  Może podaj dokładny model TV bo ten co podałeś nie jest dostepny na stronie Samsunga ?

0 Like