Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ue65mu6102 problem z wifi

(Temat utworzony: 25-04-2018 08:24 AM)
1646 Wyświetlenia

Też mam ten problem

cosmi
First Poster
Opcje

Witam

Od niedawna jestem włąścicielem w/w modelu. Problem z połączeniem do sieci wifi pojawia się po przejściu TV w stan  wstrzymania /hibernacji.  Po jego wybudzeniu telewizor nie łączy sie z siecią wifi.  Żeby ponownie połączyć się z siecią jestem zmuszony do zresetowania ustawień sieciowych lub odłączenia TV od zasilania. Sygnał sieci wifi jest na wszystkie "kreski", problem występuje bez względu na sposób konfiguracji adresów IP (statyczny/dynamiczny). Telewizor posiada najnowszy firmware.

0 Like
10 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Proszę napisz, jaką masz wersję oprogramowania. Informację taką znajdziesz w menu pomoc techniczna/ o telewizorze.

0 Like
cosmi
First Poster
Opcje

TKTMDEUC 1210.8 BT-S

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

W tej sytuacji wykonaj reset do ustawień fabrycznych. Funkcja ta znajduje się w menu pomoc techniczna/ diagnostyka/ reset. Telewizor poprosi o kod pin, standardowy to 0000.
Powiedz proszę jeszcze, w jakiej odległości znajduje się router od tv i czy może testowałeś połączenie na kablu.

0 Like
cosmi
First Poster
Opcje

Reset do ustawień fabrycznych nie pomaga. Odleglość od routera 5metrow, po drodze 1 ściana.  Moc sygnału wifi wyświetlana w telewizorze jest na pełen zakres.  Wydaje mi sie, że problemem nie jest słaby zasięg wifi skoro po odłączeniu od zasilania i ponownym włączeniu telewizor łączy się z siecią.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A próbowałeś łączyć się z netem przez inny punkt dostępowy, np. wykonany na telefonie. Warto sprawdzić jak wtedy zachowuje się telewizor.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
cosmi
First Poster
Opcje

Wydaje mi się że problem leży po stronie oprogramowania lub samego sterownika adaptera wi-fi, które to powodują jego zawieszenie, dlatego pomaga jedynie odłączenie od zasilania lub reset ustawień sieciowych. Problem ten jest znany i występuje w wielu telewizorach Samsunga. Niestety w dalszym ciągu nierozwiązany. Wygląda na to, że jedynym rozwiązaniem jest połączenie telewizora z siecią poprzez złącze Ethernet i rezygnacja z wi-fi. Poniżej link do forum gdzie problem jest opisywany przez wielu użytkowników.

https://us.community.samsung.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/tv/thread-id/11217/page/1

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zapytałem o konkretne działanie, a nie o rzeczy o których wiem. :winking-face:
Jeżeli posiadasz telefon i konto Samsung, możesz zgłosić powyższy problem przez aplikację Samsung Members.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
cosmi
First Poster
Opcje
Skoro jest to wiedza ogólnie znana (co najmniej od początku 2017 roku) zastanawiam się kiedy Samsung podejmie jakieś kroki żeby rozwiązać problem. Ostatni wpis na powyższym forum mówi że telewizor od punktu dostępowego znajduje się w odległości niespełna 1,5m również traci połączenie z siecią, gdzie wszystkie inne urządzenia działają prawidłowo.
0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Tylko kabel ethernetowy.

Szkoda Twoich nerwów. Resety, update-y, "testuj sobie przez router w telefonie Samsunga", zgłoszenia i tak możesz tygodniami się bawić tu z kolegami.

Tizen mu buga. W laboratoryjnych warunkach nie występuje, w zatłoczonej okolicy (WiFi) - zawsze.

0 Like