Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55M5502 - aplikacja TuneIn (radia internetowe) NIE działa poprawnie

(Temat utworzony: 21-01-2018 04:58 PM)
1643 Wyświetlenia
smoothjazz
Student
Opcje

Dzień dobry,

Kupiłem Smart TV UE55M5502 do domowego klubu muzycznego - wyłącznie w celu odtwarzania stacji internetowych 

przez aplikację TuneIn oraz BluRayDisk (nie oglądam TV).

Po jej zainstalowaniu  - okazało się, że Aplikacja TuneIn nie działą poprawnie - objawy:

1) Niektóre stacje (strumienie) NIE ODTWARZAJĄ DZWIEKU.
Przy próbie połączenia ze strumieniem - kółeczko ładowania kręci się bez końca lub w innych przpadkach tylko ułamek sekundy - nie łącząc się ze strumieniem i nie zostawiająć żadnego komunikatu o blędzie.

2) z kolei stacje z którymi się łączy - nie wyświetla tytułu aktualnego utworu ani okładki płyty

Starsze modele Samsung Smart TV, które mam w domu (kupione 2 lata temu i starsze) - działają bez zarzutu.

Aplikacja YouTube działa również bez zarzutu (innych nie sprawdzałem).

Strumienie są wyłącznie mp3 i są aktywne (stojący obok starszy Samsung Smart TV odtwarza bez problemów)

Oprogramowania TV aktualne - (ostatnie chyba z grudnia 2017)
Aplikacja TuneIn jest z datowana 07/12/2017.

Resetowałem TV oraz SmartHub - nic to nie dało.
Może ktoś może pomóc ? Nie mam już pomysłu co dalej ?
pozdrawiam,

Wersja oprogramowania: T-KTSDEUC-1151.1, BT - S

Wersja Sub-micom: T-KTSINTV-1001

0 Like
6 Odpowiedzi
smoothjazz
Student
Opcje
Zaktualizowałem firmware TV do wersji najnowszej 0 1153.1 - niestety bez pozytywnego rezultatu .
0 Like
smoothjazz
Student
Opcje
Przy próbie połączenia ze stacją - pojawia się na czerwono "Render Error" - niestety google nie ma na razie rady ...
Potrzebna pomoc ...
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Przeinstaluj jeszcze samą aplikację TuneIn.
Co do problemów z zawartością aplikacji i jej działaniem, to za takie rzeczy odpowiada twórca aplikacji. Skontaktuj się z nimi i opisz występujący problem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
smoothjazz
Student
Opcje

Wielkie dzięki za podpowiedź ... 
przeinstalowanie aplikacji było naturalną konsekwencją resteu TV i SmartHub'a.
Sprawdziłem wrersje aplikacji TuneIn w poszczególnych telewizorach i ...

okazuje się, że poprawnie działa najstarsza na najstarszym telewizorze (v2.20015 z 10 listopda 2016).

Nowsze (v3.0.9 z 10/11/2016) oraz v3.0.14 z 7/12/2017  nie działają poprawnie ... 

Muszę poszukąć skąd spróbować pobrać starsze wersjie i jak je zainstalować ... może pomoże ...

dziękuję i pozdrawiam..

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy li tak jak napisałem, wina po stronie twórców. Ja na Twoim miejscu zgłosiłbym mimo wszystko do nich ten problem.
Co do instalacji z zewnętrznego źródła, to po aktualizacji telewizora do wersji innej niż fabryczna softu, może to uniemożliwić. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
smoothjazz
Student
Opcje
Jest update tematu.
Zgodnie z prośbą TuneIn wysłałem filmiki jak (nie)działa to na poszczególnych modelach Samsung i wersjach aplikacji TuneIn.
Ta prośba trochę wzbudziła pewne nadzieje ... ale ...dostałem odpowiedź oficjalną - "wszystkie aplikacje TuneIn są sprawdzone i działają poprawnie - w celu naprawy sytuacji proszę zgłosić się do producenta TV (Samsung)".

Czyli - chyba temat nie do ruszenia.
Dziękuję Szewcu72 za wsparcie ...
Pojawił się osobny temat związany z tym samym Samsungiem (typ jak w temacie ) - dropy (w nieprzewidzianych odstępach czasu - trwające ułamki sekund) dźwięku przy odtwarzaniu przez HDMI (wymieniałem wszystko: kable HDMI/ źródła sygnału / parametry obrazu itp.) - ale o tym w osobnym wątku.
Pozdrawiam ...
0 Like