Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55JU7500 - Problem z ciągłą aktualizacją oprogramowania 1560

(Temat utworzony: 23-06-2021 08:53 AM)
595 Wyświetlenia
vision-vision
First Poster
Opcje

Ostatnio w trakcie aktualizacji oprogramowania 1560 wystąpił problem, którego nie mogę rozwiązać.

Gdy podłączony jest One Connect Mini ciągle uruchamia się aktualizacja oprogramowania TV , po kliku sekundach wyskakuje komunikat Brak Sygnału , a następnie komunikat Odłączono zestaw One Connect Mini . TV uruchomi się się ponownie automatycznie . 

Po tym komunikacie telewizor wyłączą się i ponownie włączam sam i cała sytuacja z  opisaną aktualizacją powtarza się w kółko .

Żeby móc korzystać z programów tv muszę odłączać zestaw One Connect Mini, ale wtedy nie ma dostępu do portów HDMI.

Jak usunąć ten problem?

0 Like
4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@vision-vision  To co napisałeś to raczej będzie konieczna interwencja serwisanta.

Listę serwisów znajdziesz pod tym linkiem.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

vision-vision
First Poster
Opcje

To proszę o informację czy to nie jest problem samej  aktualizacji w wersji 1560 - błędnego oprogramowania po stronie Samsunga?

Aktualnie ta wersja aktualizacji oprogramowania 1560 nie jest dostępna na stronie Samsunga dla tego modelu:

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55JU7500LXXH/#tips

Jest tylko wersja 1550.0 

Czy nie w tym tkwi cały problem?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@vision-vision, nie, wersja 1560 nie jest niesprawdzoną aktualizacją sprzed chwili, udostępniona została bodajże w 2020 roku i jest najnowszą możliwą wersją dla Twojego modelu. Po prostu nie została ona dodana na stronie Samsunga. Nigdy też nie słyszałem, żeby ta aktualizacja powodowała tego typu problemy. Ja obstawiam, że wina leży po stronie samego One Connecta. Tak jak powiedział @vdsl2, proponuję udać się do serwisu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje