Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE50TU7102 problem z pilotem uniwersalnym

(Temat utworzony: 25-05-2021 09:31 PM)
713 Wyświetlenia
Roballo86
First Poster
Opcje

Witam. Kupiłem niedawno TV Samsung model UE50TU7102. Od początku sparowałem uniwersalnego pilota z dekoderem Cyfry + Mediabox z firmy ADB model ITI-3740SX. Wszystko chodziło pięknie ładnie. Po kilku tygodniach pilot nagle przestał widzieć dekoder. Ogólnie pilot działa ale nie przełącza programów nie wyświetla informacji o programach itd itp. Mam najnowszą aktualizację 1420. Dzwoniłem po infoliniach ale nic oprócz tego żebym restartował i sprawdził czy nie ma nowszej aktualizacji albo czekać na kolejną nie usłyszałem. Czytałem na waszym forum że ogólnie ludzie mają takie same problemy z innymi dekoderami. Czy mam rozumieć że w tych modelach po pewnym czasie przestaje działać uniwersalny pilot ? 

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Roballo86  Jak już widziałeś takie tematy to mogłeś się do jednego z nich dopisać zamiast zakładać nowy. Musisz poczekać na nowy firmware bo obecnie problem jest z wersją 1420.

Roballo86
First Poster
Opcje

Tamte tematy dotyczyły innych modeli. Każdy z osobna. Dlatego założyłem nowy. Mam rozumieć że od pierwszego uruchomienia była starsza wersja firmware i pilot chodził dopóki tv się sam nie zaktualizował do tej problematycznej 1420 ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Roballo86  Problem dotyczył serii "TU" z wersją FW 1420 i też innych dekoderów.

Wojtek B
Journeyman
Opcje

Spróbuj sprawdzić inne gniazda HDMI dać jeszcze inny kabel (trochę lepszy niż dołączony do boxa lub hipermarketowy) czasami to ratuje sytuację. Poza tym zawsze możesz spróbować cofnąć aktualizację (poszukaj informacji na tym forum) ostatnio prawie niczego dobrego oprócz psucia nie dodają.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wojtek B  Nie już lat możliwości cofnięcia aktualizacji poza tym sterowanie nie zawsze odbywa się przez port HDMI a tylko przez podczerwień.

Roballo86
First Poster
Opcje

@Wojtek B  napisał(a):

Spróbuj sprawdzić inne gniazda HDMI dać jeszcze inny kabel (trochę lepszy niż dołączony do boxa lub hipermarketowy) czasami to ratuje sytuację. Poza tym zawsze możesz spróbować cofnąć aktualizację (poszukaj informacji na tym forum) ostatnio prawie niczego dobrego oprócz psucia nie dodają.

Dzięki za info tylko tak jak piszę w tym gnieździe Hdmi i na tym samym kablu widział na początku dekoder i chodziło to bez problemu dlatego jakoś ciężko mi a to uwierzyć że po wymianie nagle zacznie działać. Moim zdaniem to ewidentnie wina oprogramowania tv. Ale dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
MichalKeller
Apprentice
Opcje

Witam, mam ten sam problem dzis instalacją TV  QE65Q64TAU dekoder ITI i niestety wszystkie możliwe wybierałem bo 3740SX nie widnieje na TV co mam robić wcześniejszy TV z wpiętym przekaźnikiem podczerwieni zewnętrznej obsługiwał ten dekoder a ten TV nie chce ...aktualizacja pobrana najnowsza 2014 z wcześniejszą tez nie działało:/ 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje