Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q64TAU - problem z połączeniem jako ekran bezprzewodowy/przesyłaniem obrazu

(Temat utworzony: 06-07-2021 10:43 AM)
487 Wyświetlenia
remigiusz_domin
First Poster
Opcje

Witajcie,

Problem wygląda następująco. Kiedy chcę połączyć się z TV jako wyświetlaczem bezprzewodowym z pomocą wbudowanej funkcji Connect w Windows 10, system widzi urządzenia natomiast każdorazowa próba połączenia kończy się komunikatem "nie udało się nawiązać połączenia".  Natomiast przy próbie przesyłania ekranu ze smarftona (One Plus 8 PRO) urządzenie nie jest widoczne. Co ciekawe, aplikacja Smart Things działa i jest możliwe sterowanie telewizorem z poziomu urządzeń mobilnych. W związku z tym zastanawiam się jak rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na forum mamy już takie tematy też pisałem do wsparcia Samsunga ale nie uzyskałem żadnego rozwiązania z udostępnianiem ekranu z laptopa na TV z 2019 roku co ciekawe działa to bez problemu na starszych modelach. Na stronie Samsunga jest napisane że ta opcja powinna działać na Windows 10 PRO.

Ma Windows 10 HOME i PRO a jednak nie działa🤔

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/jak-korzystac-z-funkcji-dostepu-zdalnego-w-samsung...

Jeśli chodzi o telefon to sprawdź przez aplikacje Google Home.

remigiusz_domin
First Poster
Opcje

Również mam Win 10 PRO - nie działa :winking-face: Szkoda, chciałem zaoszczędzić jeden kabel.

Apke sprawdzę!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak ciekawostka jak laptop jest połączony po LAN a TV po WIFI to można udostępnić ekran nie zależnie jaki mamy system HOME czy PRO.

imageedit_0_2143703758.png