Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE50J6240 gaśnięcie ekranu

(Temat utworzony: 26-09-2017 11:54 AM)
4964 Wyświetlenia
madziarsl
First Poster
Opcje

Witam,

od momentu zakupu w różnych sytuacjach gaśnie ekran w telewizorze, jednak dźwięk pozostaje.

Zaczęło się w momencie podłączenia laptopa przez HDMI. Po kilku nastu minutach ekran się wygasił, jednak pilotem nie dało się go wybudzić. Pomogło wyłączenie z prądu. Wyłączyłam opcję czasowego wyłączania w przypadku bezczynności, jednak nie wiem czy to pomogło, bo wygaszenie było ustawione na 4h, a nie na kilkanaście minut.

Kolejna sytuacja miała miejsce przy oglądaniu TV przez podłączony bezpośrednio do telewizora kabel antenowy. Obraz znika, czarny ekran, dźwięk nadal jest. Telewizor reaguje na pilot, bo słychać "kliknięcia", jednak tylko wyłączenie z prądu (najlepiej na kilka minut) pomaga.

Dodatkowo podczas oglądania tv, po ekranie "skaczą" cienkie, poziome, białe paski. Z dużej odległości niezauważalne, jednak są. Problem nie jest związany z sygnałem telewizyjnym, ponieważ pojawiają się również przy używaniu "playera". Po odpaleniu tv pasków nie ma, pojawiają się po kilkunastu minutach pracy.

Proszę o wsparcie.

0 Like
3 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @madziarsl;

Rozumiem, że jest to potwierdzone na kilku źródłach. Jedyne co mogę podpowiedzieć, choć szansa że pomoże nie jest duża to istnieje, to reset odbiornika. Ta funkcja jest w:

Menu > Pomoc techniczna > Diagnostyka > Resetuj .

Kod Pin to fabryczie 0 0 0 0.

Jeżeli to nie przyniesie spodziewanego skutku to przygotuj pełne oznaczenie tv i zgłoś odbiornik do naprawy. Jeżeli jest na gwarancji to najszybciej to zrobisz telefonicznie na infolinii.
0 Like
madziarsl
First Poster
Opcje

Bardzo dziękuję. Telewizor został zakupiony 4 dni temu, więc raczej jest to usterka fabryczna. Próbowałam wykluczyć słabą jakość sygnału poprzez zmianę kabla antenowego, jednak bezskutecznie - w tym wypadku górna część ekranu ok. 1/3 była "rozmyta" - czyli w przypadku szybkich ruchów na ekranie, za postacią ciągnęła się smuga, cośjakby problemy z odświeżaniem. Problem ustąpił po kolejnym odłączeniu źródła zasilania.

Wykonam reset fabryczny i poinformuję o efektach.

Na ten moment dziękuję za próbę pomocy.

0 Like
madziarsl
First Poster
Opcje
Reset nie pomógł. Zatem pozostaje wysyłka na serwis.
Dziękuję za pomoc.
0 Like