Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE43RU7400 - telewizor gubi parowanie z Horizon od UPC, pilot smart przestaje zmieniać kanały

(Temat utworzony: 30-04-2020 01:01 AM)
4490 Wyświetlenia
urbanex
Apprentice
Opcje

Cześć

mam tv UE43RU7400 z pilotem smart i chcę tym pilotem obsługiwać horizon od upc. Problem polega na tym, że tv paruje się z horizon DMC7002 raz na 10-20 prób. I to tylko wtedy, gdy resetuję urządzenia, daję im odpocząć, kombinuję z przepinaniem kabla hdmi po różnych portach i wyłączaniem i ponownym włączaniem arc cec hdmi. Po sparowaniu pilot działa ok i obsługuje funkcje dekodera, zmienia kanały itp. Nastepnego dnia działka ok, ale np już po 2 dniach dekoder nie reaguje na polecenia z pilota smart, nie włącza się, nie zmienia kanałów, w smarthub dekoder nadal wyświetlany jest jako UPC. Baterie ok. Wymieniłem również kabel na nówke baesusa do 4k, i problem nadal występuje.

Ponowne sparowanie sprzętów to droga przez piekło. Ręczne wpisanie modelu DMC7002 nic nie daje, dekoder co prawda jest wyswietlany jako UPC w smarcie ale zero reakcji na pilota. Dopóki nie zaskoczy automatycznie po n próbach, dopóty z komunikacji nici.

Co robić? Co reklamować? Soft w tv najnowszy.

Pomocy 😞

0 Like
Artigo
First Poster
Opcje

Witam, 

mam ten sam problem.

Czy jest już jakieś rozwiązanie? 

Proszę o pomoc 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Artigo Napisz, jak masz dokładny model TV i wersje firmware i Sub micom ?

0 Like
Artigo
First Poster
Opcje

Witam,

Kod modelu: UE55TU7172UXXH

Sub-micom: T-KTSU2INTV-1007

Wersja oprogramowania: T-KTSU2DEUC-1115.3

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Artigo  Masz, najnowszy firmware do tego TV a model jest z 2020 roku i jeszcze nikt nie pisał o takim problemie. 

Co ile gubi parowanie ? 

0 Like
Artigo
First Poster
Opcje

Przez pierwsze dwa tygodnie było ok pilot działał bez zarzutów.  Nagle zgubił parowanie.  Kombinowałem coś przy przywracaniu ustawień fabrycznych w tv I w Horizon za którymś razem załapał pilot,  ale tylko na jeden dzień I znowu to samo:( 

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

@Artigo skorzystaj z pomocy zdalnej Agent infolinni 801-172-678.  Podczas rozmowy bądź proszę w pobliżu telewizora.

0 Like
Artigo
First Poster
Opcje

Witam, 

u mnie ten sam problem. Dzwoniłem na info Samsung,  ale niestety nie pomogli ( zdalny reset ustawień) czy jest może jakieś sprawdzone rozwiązanie problemu? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Artigo  Masz dwie możliwości jak wymiana dekodera lub wymiana płyty główniej TV przez serwis.

0 Like
Tom_TeK
First Poster
Opcje

Dokładnie ten sam problem, gubi parowanie średnio co kilka dni, pilot od Horizona działa dobrze.

Capture.JPG

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tom_TeK Pozostaje kontaktować się z UPC jak i Samsungiem.

0 Like