Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE43RU7400 - telewizor gubi parowanie z Horizon od UPC, pilot smart przestaje zmieniać kanały

(Temat utworzony: 30-04-2020 08:48 PM)
2854 Wyświetlenia
urbanex
Apprentice
Opcje

Cześć

mam tv UE43RU7400 z pilotem smart i chcę tym pilotem obsługiwać horizon od upc. Problem polega na tym, że tv paruje się z horizon DMC7002 raz na 10-20 prób. I to tylko wtedy, gdy resetuję urządzenia, daję im odpocząć, kombinuję z przepinaniem kabla hdmi po różnych portach i wyłączaniem i ponownym włączaniem arc cec hdmi. Po sparowaniu pilot działa ok i obsługuje funkcje dekodera, zmienia kanały itp. Nastepnego dnia działka ok, ale np już po 2 dniach dekoder nie reaguje na polecenia z pilota smart, nie włącza się, nie zmienia kanałów, w smarthub dekoder nadal wyświetlany jest jako UPC. Baterie ok. Wymieniłem również kabel na nówke baesusa do 4k, i problem nadal występuje.

Ponowne sparowanie sprzętów to droga przez piekło. Ręczne wpisanie modelu DMC7002 nic nie daje, dekoder co prawda jest wyswietlany jako UPC w smarcie ale zero reakcji na pilota. Dopóki nie zaskoczy automatycznie po n próbach, dopóty z komunikacji nici.

Co robić? Co reklamować? Soft w tv najnowszy.

Pomocy 😞

0 Like
21 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@urbanex  Domyślam się, że masz firmware wer 1356 ? Jaką masz wersje Sub micom ?

20200129_230643.jpg

0 Like
urbanex
Apprentice
Opcje

firmware: 1356

submicom: 1008

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zadzwoń na infolinie Samsung i poproś, żeby serwis zaktualizował Ci sub  micom. Poza tym ten model jest na rynek UK tak to wygląda po RU7400  https://www.samsung.com/uk/tvs/uhdtv-ru7400/UE43RU7400UXXU/

0 Like
urbanex
Apprentice
Opcje

Zadzwoniłem. Nie chcą mi go zaktualizować twierdząc, że to nic nie da. Telewizor jest z rynku niemieckiego konkretnie, ale ma język polski + w bazie modemów DMC7002 jest wyszukiwalny. Czy regionalizacja może być tu mimo wszystko problemem? Dzwoniłem też do UPC, nie chcą mi pomóc, poza tym, że zrobili sobie pełną diagnostykę horizona + nowy soft + przywrócenie do ustawień fabrycznych. Przez wirusa nie wchodzi w grę sprawdzenie innego egzemplarza.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@urbanex podeślij mi w wiadomości prywatnej namiary na siebie :smiling-face:

0 Like
Kamil89
First Poster
Opcje

Witam mam ten sam problem udalo sie go jakos rozwiazac ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamil89  Może podasz, jaki masz, dokładny model też napisz, jaką masz wersję firmware i sub micom ? Będzie nam łatwiej Ci pomóc. 

0 Like
Kamil89
First Poster
Opcje

Kod modelu : UE55TU7172UXXH

SUB MICOM : T-KTSU2INTV-1007

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamil89  Masz, inny model niż w temacie na początek sprawdź, czy posiadasz najnowszy firmware wer 1113 ?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55TU7172UXXH/

0 Like