Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z temperatura barw lub kontrastem

(Temat utworzony: 07-08-2020 10:33 PM)
722 Wyświetlenia
Mosiu
Explorer
Opcje

Witam posiadam model Ue55ru8002uxxh. Mam następujący problem podczas oglądania transmisji sportowych, obraz zmienia swoją temperature? Nasycenie? Sam nie wiem jak to określić. W  momencie gdy obraz 'stoi' w jednym miejscu jest ok. Jednak w momencie gdy w meczu toczy się akcja, zmienia się kolor murawy, raz jest jasny, raz ciemniejszy. Sprawdzałem już na wszystko sportowych programach. Eleven, Poslat Sport, wszędzie to samo. Problem zaczyna trochę denerwować bo wygląda to jak migotanie ekranu, jakieś uzupełnianie przejść.  Nie dostrzegłem tego na filmach, ale może to z racji tego, że jednak tempo przejścia klatek jest tam trochę inne,. 

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mosiu  Raczej nie jest to wina TV a tylko przekazu. Czy masz po wyłączne polepszacze wszystkie jak czysty obraz cyfrowy i opcje EKO ?

Jaką masz wersje firmware ?

Mosiu
Explorer
Opcje

Podpinalem 2 różne dekodery na 2 jest to samo, na innym telewizorze dwa te same dekodery i takie zjawisko nie występuje. Wszelkie polepszacze wyłączone, łącznie z wyrównywaniem kontrastu. O gdybym miał to jakoś określić to właśnie tak, że TV sam Próbuję wyrównać kontrast przez co zmienia się nasycenie barw. Oprogramowanie 1361

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mosiu  Myślę, że najlepiej jak zgłosisz problem na sinfonie tel.22 607 93 33 sprawdzą zdanie jeśli problem będzie, po stronie TV to zostanie przysłany serwis.

Mosiu
Explorer
Opcje

Dziekuje za zainteresowanie się tematem. W jakich godzinach działa infolinia? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.  Pytanie natury czysto ciekawskiej, gdyby była to wada telewizora, to raczej byłoby to cały czas a nie tylko w niektórych akcjach? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mosiu  Infolinia działa przez 7 dni w tygodniu przez 24 H  pomoc zdalna od poniedziałku do piątku od rana do godzin popołudniowych, ale do której nie wiem.

Mosiu
Explorer
Opcje

Czy musze być obecny w domu, żeby odpalić coś w telewizorze przy pomocy zdalnej ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Musi być ktoś w domu, że podać hasło do połączenia zdanego.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/uzyskiwanie-pomocy-technicznej-z-wykorzystaniem-funkc...