Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tv ue55tu8502u oraz soundbar sony ht-g700 połączenie eArc

(Temat utworzony: 07-05-2022 11:37 AM)
351 Wyświetlenia
Kici89
First Poster
Opcje

Witam,

Problemem jest ciągle "gubione" przerywane połączenie eARC. Na netflixie nie da się obejrzeć filmu bo cały czas przerywa i zmienia format dźwięku. Jak wyłączy się eARC i zostawi tylko połączenie HDMI to problemu nie ma, ale wtedy nie obsłuży dolby atmosa na czym mi bardzo zależy. 

Podjęte kroki to aktualizacja obydwu sprzętów, zakup kabla hdmi2.1 oraz zresetowanie połączenia. 

Proszę o pomoc. 

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kici89  Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung tel.22 607 93 33 i poproś o zdalne połączenie, żeby sprawdzili czy nie ma żadnych błędów.

0 Like
Kici89
First Poster
Opcje

Dzięki za sugestie. Kontakt był i zdalnie zrobiony twardy reset telewizora. Niestety problem nadal występuje. Ostatnio zauważyłem takie zmiany formatu dźwięku również na aplikacji YouTube.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kici89  Pozostaje serwis żeby to sprawdził.

0 Like
Members_FZy6JHi
First Poster
Opcje

Czy udało się rozwiązać problem? Mam dokładnie to samo, ale z innym TV, więc to kwestia soundbara raczej. 

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Members_FZy6JHi  Jeśli to samo dzieje się z innym telewizorem, to z pewnością wina soundbara. Skontaktuj się z serwisem Sony :winking-face:

0 Like
Kici89
First Poster
Opcje

Z telewizorem Sony wszystko działa idealnie. Niestety problem cały czas występuje z telewizorem Samsung. Największym problemem jest to że nie da się włączyć hdmi-earc na tv na "sztywno" tylko na auto i wtedy przełącza cały czas format audio. Jak się wyłączy obsługę hdmi-earc to niestety nie obsługuje dolby atmos i jest to bez sensu. 

Czy Samsung potrafi rozwiązać tak banalny problem czy ma w poważaniu swoich klientów?! Wiem że ten problem jest bardzo popularny i mega się zawiodłem na tv marki Samsung mimo że miorzystam z wielu urządzeń tej marki

0 Like
Kici89
First Poster
Opcje

Myślałem że może wina leży w prędkości łącza internetowego ale ostatnio zwiększyłem umowę i 750MB raczej powinno latać jak złe.

0 Like
Kici89
First Poster
Opcje

Myślę że problemu by nie było jeśli dałoby się w telewizorze włączyć hdmi-earc na stałe a nie na auto. Podczas przełączania auto wycisza dźwięk..

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Kici89 :smiling-face:Jeżeli używasz kabla hdmi do połączenia soundbara i telewizora, to prędkość Internetu, raczej tutaj nie ma znaczenia.
Sprawdź jeszcze działanie na innym kablu hdmi, wersję aktualizacji na tv oraz ostatecznie możesz wykonać reset urządzenia z menu. 

Warto zwrócić uwagę na kwestię kompatybilności. W obrębie jednej marki będzie zachowana, ale łączenie urządzeń innych producentów może kończyć się jakimiś utrudnieniami. Natomiast, jeżeli jeszcze tego nie zorbiłeś , to warto skorzystać z pomocy Wsparcia technicznego  firmy Samsung:

https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Uzyskiwanie-pomocy-technicznej-z-wykorzystaniem-funkc...