Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Qled QE43Q67A - panel gracza i pilot solarny

(Temat utworzony: 05-05-2022 10:17 PM)
459 Wyświetlenia
MikołajK12
Explorer
Opcje
Dzień dobry członkowie społeczności Samsung. Ostatnio kupiłem Qleda QE43Q67A.  Oprócz tego, że panele solarne w pilocie nie działają (cały dzień ładowania w pełnym słońcu i nawet 1% się nie doładował) to jestem zadowolony.  Pragnę wam zadać 2 pytania: 
1. Czy macie dla mnie jakieś rady co zrobić z tym pilotem solarnym zanim oddam go do serwisu?
2. Czy w tym modelu działa licznik fps? Czy może po prostu jest on zablokowany na stałej wartości 60 hz? 

Będę wdzięczny za pomoc. 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MikołajK12  Jeśli chodzi o pilota to pozostaje Ci wyłącznie serwis. Robisz zdjęcie tabliczki znamionowej zabierasz dowód zakupu (paragon/faktura) udajesz się do serwisu.

Co do drugiego pytania to nie znam odpowiedzi. Może ktoś inny udzieli Ci odpowiedzi.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MikołajK12  Jeśli chodzi o pilota to pozostaje Ci wyłącznie serwis. Robisz zdjęcie tabliczki znamionowej zabierasz dowód zakupu (paragon/faktura) udajesz się do serwisu.

Co do drugiego pytania to nie znam odpowiedzi. Może ktoś inny udzieli Ci odpowiedzi.

MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@MikołajK12  Licznik FPS jak najbardziej działa i aktualizuje wartość dynamicznie na bieżąco w panelu gracza.

MikołajK12
Explorer
Opcje
W takim razie może wiesz jak go włączyć? Według mnie jednak jest zablokowany na stałej wartości 60hz (ten model nie ma VRR).
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MikołajK12  Musisz czekać  na aktualizacje TV obecnie działa na FW wersji BETA.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/problem-z-vrr-qn95a-ps5/m-p/5299389#M30514

MikołajK12
Explorer
Opcje
Dziękuję za chęć pomocy. Akurat w przypadku tego modelu aktualizacja raczej nic nie zmieni. Tak jak pisałem wcześniej, Q67A nie posiada VRR, który jest wymagany do działania licznika FPS (jak widać na załączonym screenie). Zresztą na udostępnionym przez Ciebie wątku widać, że autorowi działa licznik klatek n sekundę (wystetla wartość 76). Wygląda więc na to, że sam sobie odpowiedziałem na pytanie. Nawiasem mówiąc konsultanci Samsung nie potrafili tego zrobić. 😉Screenshot_20220518-113226_Chrome.jpg
0 Like