Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

tv ue43tu7102k a sterowanie dekoderem ultrabox 4k

(Temat utworzony: 20-11-2020 10:49 PM)
1319 Wyświetlenia
Maciej87
Journeyman
Opcje

Witam, mam  problem po zmianie softu z pendrive na 1410, tv po pewnym czasie przestał obsługiwać dekoder 4 k ultrabox ( NCP-3670SF) ,  próbowałem przeprowadzać ponowną instalacje dekodera i nic ( dodając nowy dekoder na różne sposoby) z listy wpisywałem NCP-3670SF, USW4001NCP, nbox i parę innych i nie mogę sparować pilota z  dekoderem jak było wcześniej przed zmianą softu. Na starym sofcie nie pamiętam ale chyba 1405 tv sam rozpoznał dekoder z nc+ i odrazu wszystko chodziło. Teraz zamiast nc+ jest canal + i też wyszukiwałem na jedynym i drugim dekodera i nic nie działa. Czy można jakoś wrócic do starego softu? Robiłem reset TV i dekodera nic to nie dało. Pomoże ktoś  

29 Odpowiedzi
Maciej87
Journeyman
Opcje

ale usnąć konsole z ustawień tv  czy tylko odpiąć tylko przewód hdmi? 

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Maciej87  usuń z tv i odepnij kable

Maciej87
Journeyman
Opcje

dam znać  wieczorem czy się udało 

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Maciej87  Sprawdź jeszcze w  ustawieniach TV czy masz załączone HDMI CEC. Musi być załączone

0 Like
Maciej87
Journeyman
Opcje

mam to ustawione i w dekoderze nc+ też 

No i ***** usunięcie konsoli i odpięcie jej nic nie dało. Oczywiście wszystko wpisywałem jak pisaliście. Wrre wkurza mnie ten samsung tv

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Maciej87  No to chyba pozostaje poczekać na nową aktualizację. Te wszystkie zabiegi które wykonałeś pomogły wielu osobom, nie wiem dlaczego u Ciebie to nie zadziałało. Pozdrawiam

0 Like
Maciej87
Journeyman
Opcje

Ale czy ktoś wykonywał to na tym modelu tz. No trudno zaczekam na kolejną już aktualizacje.

0 Like
TomekD
Apprentice
Opcje

Najpierw Canal+, potem ADB z listy i potem wyszukałem NCP...

0 Like
Maciej87
Journeyman
Opcje

Tak robiłem kilka razy i nic

0 Like
TomekD
Apprentice
Opcje

a jaki masz soft w TV ja mam 1402. A probowałeś wybrać innego producenta? coś z "tech.." w nazwie też podobno ma działać

albo zobacz to

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/qe65q77t-z-dekoderem-nc-4k/m-p/2478153/highlight/true...  

0 Like