Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

tv ue43tu7102k a sterowanie dekoderem ultrabox 4k

(Temat utworzony: 20-11-2020 10:49 PM)
1320 Wyświetlenia
Maciej87
Journeyman
Opcje

Witam, mam  problem po zmianie softu z pendrive na 1410, tv po pewnym czasie przestał obsługiwać dekoder 4 k ultrabox ( NCP-3670SF) ,  próbowałem przeprowadzać ponowną instalacje dekodera i nic ( dodając nowy dekoder na różne sposoby) z listy wpisywałem NCP-3670SF, USW4001NCP, nbox i parę innych i nie mogę sparować pilota z  dekoderem jak było wcześniej przed zmianą softu. Na starym sofcie nie pamiętam ale chyba 1405 tv sam rozpoznał dekoder z nc+ i odrazu wszystko chodziło. Teraz zamiast nc+ jest canal + i też wyszukiwałem na jedynym i drugim dekodera i nic nie działa. Czy można jakoś wrócic do starego softu? Robiłem reset TV i dekodera nic to nie dało. Pomoże ktoś  

Maciej87
Journeyman
Opcje

dziękuje za pomoc

Dzisiaj wgrałem soft z 11.12. 2020  ver. 1420 i jeszcze raz próbowałem na wszystkie sposoby ustawić pilota i dalej nic. Więc nowy soft nic nie naprawił. Może ktoś pomoże? Jestem strasznie zniesmaczony że tyle problemów z tym samsungiem 

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Maciej87 Spróbuj ręcznie wybrać producenta ADB i znajdź swój dekoder. Jak nie będzie Twojego to spróbuj wybrać najbardziej zbliżony np. jak masz ADB NCP3670SF to spróbuj wybrać NCP4740SF. 

Maciej87
Journeyman
Opcje

Panowie wszystkie te myki próbowałem robić i nic. Myślałem że nowy soft rozwiąże problem

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Też to wpisywałeś Technicolor Delivery Technology USW4001NCP

0 Like
Maciej87
Journeyman
Opcje

Samo usw4001ncp tak a cały napis technicolor nie ma możliwości wpisania takiej liczby znaków 

Co dokładnie trzeba wpisać? Wybrać prY tym ADB? Bo nie ma tam technicolor 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam takiego dekodera i TV z 2020 więc więcej nie pomogę.

0 Like
TomekD
Apprentice
Opcje

U mnie działa jak producenta wpisuję ADB a potem model NCP4740SF .

Maciej87
Journeyman
Opcje

TomekD tak też robiłem , a jakiego operatora wybierałeś canal+ czy nc+ ? Następnie wybrałeś ręcznie ADB i wpisałeś NCP4740SF? 

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Maciej87  A spróbuj jeszcze wpisać tak jak @TomekD ale odłącz całkowicie konsolę do gier.

0 Like