Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

TV UE32EH5300 - nie łączy się z internetem od ponad tygodnia

(Temat utworzony: 03-04-2019 07:57 PM)
1470 Wyświetlenia
danx
Apprentice
Opcje

Witajcie, może ktoś wie jaka może być przyczyna, połączenie z routerem jest drożne. Ale z aplikacji smart nie moge skorzystać bo od dłuższego wyskakuje komunikat brak dostępu do sieci. Czekam z niecierpliwością na burze mózgów. Wcześniej takie problemy występowały sporadycznie i trwały kilka godzin, a teraz od dłuższego czasu ciągle to samo.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gadzet25  Jaki masz dokładny model TV?

Co dokładnie się dzieje po uruchomieniu Smart HUB?

Czy nie masz włączonego IPv6?

https://test-ipv6.com/

0 Like
Gadzet25
Student
Opcje
samsung ue32eh5300 taki mam.model . Po podłączeniu i instalowaniu pokazuje że połączyło z routerem i z internetem. Jednak jak wejde w Smart I chciałbym np. oglądać Netlfix albo stronę internetową jakąś na przeglądarce nie łączy. Posze brak połączenia internetowego
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gadzet25 Czy wcześniej nie było problemu? Czy odłączałeś TV i router od prądu?

Jak wygląda status IPv6?

0 Like
Gadzet25
Student
Opcje

Kupiłem koleżance ten TV z myslą że będzie działał smart tv. I niestety nie działa. Przesyłam jak mam ustawienia . Zapora sieciowa IPV6 jest wyłączona  1.jpg2.jpg

0 Like
Gadzet25
Student
Opcje

12.jpg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Gadzet25, to jest dość stary model TV, obawiam się, że funkcje Smart nie będą na nim działać, na pewno nie zadziała Netflix, bo bezpośrednio twórca aplikacji już nie wspiera tego modelu, jak również przeglądarka internetowa nie otworzy współczesnych stron internetowych, bo nie jest do nich przystosowana.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Gadzet25
Student
Opcje
No to mnie zmartwiłeś 😞 Myślałem ze jeżeli jest napisane że jest smart tv to działa . A tu problemy . Tylko nie rozumie bardzo. Bo automatycznie łączy internet i nie otwiera nic. Aplikację otwiera ale nie chce połączyć. Miałem nadzieję że jak będzie internet to pobierze aktulizacje aplikacji i będzie działało. A tu nic
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Gadzet25, tak jak wspomniałem, ten model miał swoją premierę w 2012 roku, czyli ponad 10 lat temu i wielu twórców aplikacji porzuciło wsparcie tego rocznika telewizorów Samsung, dlatego też funkcje Smart nie zadziałają.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Gadzet25
Student
Opcje
Ale to też dziwne. Jeżeli internet działa to powinno pobrać nowe aplikację. Samo wgranie nowego programu na TV ( aktualizacja) jest z 2020 roku. Więc nie rozumie czemu nie działa. Jedni piszą że działa. A tu nie działa. Może jakbym napisał do Samsunga z pytaniem? Może by coś poradzili
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gadzet25  Jak widać masz IPv6 włączony. Co do aplikacji Netflix to nie uruchomisz. Jak Ci zależy na tej aplikacji pozostaje zakup jakieś przystawki Smart.