Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

TV Series 5 - Polacznie WiFi z loginem

(Temat utworzony: 05-04-2019 09:18 AM)
1605 Wyświetlenia
pooley1977
First Poster
Opcje

Witam, jak polaczyc telewizor z siecia WiFi gdzie wymagany jest login, a nie tylko haslo?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @pooley1977 ,

Na telewizorze nie zalogujesz się do sieci, która wymaga podania loginu. W standardzie możesz wybrać sieć WiFi z listy wyświetlanej na ekranie i podać hasło do połączenia. Nie będzie opcji gdzie mógłbyś wpisać login.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
5 Odpowiedzi
Aro17
Voyager
Opcje

Cześć,

Zapewne masz w domu router. Ty z kolei masz smartfona, laptopa i też korzystasz z internetu poprzez WiFi. Ale żeby to zrobić, trzeba było podać nazwę sieci (login) i hasło do sieci. Tak samo postępujez z telewizorem. Login i hasło muszą być identyczne jak w ustawieniach sieci bezprzewodowej w routerze. Jeśli tego nie pamiętasz, najlepiej ponownie skonfigurować bezprzewodową sieć domową i zapisać sobie nazwę sieci i hasło

0 Like
pooley1977
First Poster
Opcje

Bosze... jak by to bylo takie oczywiste to bym sie nie pytal.  Po pierwsze, nazwa sieci to nie login, to dwie rozne sprawy, nazwa sieci to SSID - moze byc jawna i niejawna. U mnie jest jawna, czyli moge po prostu wybrac siec z dostepnych, ale do zalogowania sie do niej potrzebuje wpisac login i haslo, a TV ma opcje wprowadzenia tylko i wylacznie hasla, bez loginu. I tu jest problem, samo haslo jest dla mnie niewystarczajace - TV jest w biurze, gdzie opcje zabezpieczen sa na troche wyzszym poziomie niz w sieci domowej. Dlatego tez jest login, ktory mam, jak i haslo, ale nie moge ich uzyc, poniewaz nie ma takiej opcji przy podlaczaniu sieci WiFi w TV. Moje pytanie wiec doprecyzujac brzmi: jak wymusic w TV podanie loginu do sieci WiFi pomimo tego ze domyslnie nie sprzet tego najwyrazniej nie przewiduje...

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje

Nooo,

Ale nie napisałeś wszystkiego, gdzie jest TV itp., itd. więc... mysl dalej sam

0 Like
pooley1977
First Poster
Opcje

Wydaje mi sie ze to gdzie jest TV nie ma znaczenia, zapytalem sie jednoznacznie - jak zologowac sie do sieci, w ktorej wymagane jest podanie loginu, a nie tylko hasla.

0 Like
Rozwiązanie
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @pooley1977 ,

Na telewizorze nie zalogujesz się do sieci, która wymaga podania loginu. W standardzie możesz wybrać sieć WiFi z listy wyświetlanej na ekranie i podać hasło do połączenia. Nie będzie opcji gdzie mógłbyś wpisać login.

0 Like