05-04-2019 09:18 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:24 AM przez RadekK
Witam, jak polaczyc telewizor z siecia WiFi gdzie wymagany jest login, a nie tylko haslo?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-04-2019 03:56 PM
Cześć @pooley1977 ,
Na telewizorze nie zalogujesz się do sieci, która wymaga podania loginu. W standardzie możesz wybrać sieć WiFi z listy wyświetlanej na ekranie i podać hasło do połączenia. Nie będzie opcji gdzie mógłbyś wpisać login.
05-04-2019 12:44 PM
Cześć,
Zapewne masz w domu router. Ty z kolei masz smartfona, laptopa i też korzystasz z internetu poprzez WiFi. Ale żeby to zrobić, trzeba było podać nazwę sieci (login) i hasło do sieci. Tak samo postępujez z telewizorem. Login i hasło muszą być identyczne jak w ustawieniach sieci bezprzewodowej w routerze. Jeśli tego nie pamiętasz, najlepiej ponownie skonfigurować bezprzewodową sieć domową i zapisać sobie nazwę sieci i hasło
05-04-2019 01:21 PM
Bosze... jak by to bylo takie oczywiste to bym sie nie pytal. Po pierwsze, nazwa sieci to nie login, to dwie rozne sprawy, nazwa sieci to SSID - moze byc jawna i niejawna. U mnie jest jawna, czyli moge po prostu wybrac siec z dostepnych, ale do zalogowania sie do niej potrzebuje wpisac login i haslo, a TV ma opcje wprowadzenia tylko i wylacznie hasla, bez loginu. I tu jest problem, samo haslo jest dla mnie niewystarczajace - TV jest w biurze, gdzie opcje zabezpieczen sa na troche wyzszym poziomie niz w sieci domowej. Dlatego tez jest login, ktory mam, jak i haslo, ale nie moge ich uzyc, poniewaz nie ma takiej opcji przy podlaczaniu sieci WiFi w TV. Moje pytanie wiec doprecyzujac brzmi: jak wymusic w TV podanie loginu do sieci WiFi pomimo tego ze domyslnie nie sprzet tego najwyrazniej nie przewiduje...
05-04-2019 01:28 PM
Nooo,
Ale nie napisałeś wszystkiego, gdzie jest TV itp., itd. więc... mysl dalej sam
05-04-2019 01:38 PM
Wydaje mi sie ze to gdzie jest TV nie ma znaczenia, zapytalem sie jednoznacznie - jak zologowac sie do sieci, w ktorej wymagane jest podanie loginu, a nie tylko hasla.
05-04-2019 03:56 PM
Cześć @pooley1977 ,
Na telewizorze nie zalogujesz się do sieci, która wymaga podania loginu. W standardzie możesz wybrać sieć WiFi z listy wyświetlanej na ekranie i podać hasło do połączenia. Nie będzie opcji gdzie mógłbyś wpisać login.