Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV Samsung zacina się

(Temat utworzony: 30-11-2023 01:47 PM)
426 Wyświetlenia
8153
Apprentice
Opcje

Witam

Mam problem z tv Samsung  QE65Q60RATXX. Po ostatniej aktualizacji telewizor zawiesza się. Pilot nie reaguje do czasu aż na ekranie pojawi się Apple TV+. Wyskoczy na chwilę, zniknie i wszystko zaczyna działać. Do jakiegoś czasu. Sytuacja taka powtarza się często. Przed aktualizacją nie było takich problemów. Apple TV+ jest aplikacją systemową więc nie mogę jej odinstalować. 

73 Odpowiedzi
AAJ
First Poster
Opcje
Dzień dobry, posiadam od niedawna Telewizor SAMSUNG QE65QN85B 65" QLED 4K 120Hz Tizen TV Full Array Dolby Atmos od 3 dni telewizor zawiesza się podczas przełączania między ikonami na stronie głównej.Samodzielnie rusza po jakimś dłuższym czasie ewentualnie na pilocie reaguje tylko głośniej/ciszej lub wyłączenie /właczenie tv.Podczas zawieszenia nie da się wyjść z menu głównego,nie reaguje na żaden inny przycisk na pilocie niż wcześniej opisałam.Nie pomogło przywrócenie fabrycznych ustawień.Co z nim nie tak ? Czy ledwo zakupiony tv już ma iść na gwarancje ?Ale nie da się z niego korzystać jak sie ciagle zawiesza 🫣
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @AAJ  :smiling-face: Naładuj pilot. Pilot solarny należy naładować przez około godzinę za pomocą kabla USB-C, czyli taki sam, który używamy np. do naładowania telefonu. Nie jest możliwe utrzymanie stałego poziomu energii z wykorzystaniem panelu solarnego widocznego z tyłu pilota. 

Po naładowaniu pilota zalecam odłączenie telewizor na około 10 sekund z zasilania, następnie dokonać również resetu pilota za pomocą kombinacji klawiszy RETURN+ENTER (Zatwierdź). Klawisze trzymamy wciśnięte razem ponad 10 sekund.

Kolejno proszę o wykonanie parowania urządzeń według instrukcji:

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/parowanie-pod%C5%82%C4%85czenie-pilota-smart-control/...

AAJ
First Poster
Opcje
Po wykonaniu wszystkich czynności o których Pani napisała.Niestety teraz pilot nie potrafi znaleźć urządzenia.
0 Like
AAJ
First Poster
Opcje
Za każdym razem taka informacja 20231130_134900_1000011036_1701348543.jpg
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@AAJ W takim razie spróbuj jeszcze czyszczenie pamięci TV zgodnie z instrukcją:

1. Włącz TV.
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Pamiętaj, że ta czynność kasuje wszystkie ustawienia i wylogowuje z aplikacji. 

Telewizor musi być również połączony z internetem, aby proces przebiegł prawidłowo.

RBL86
Student
Opcje
U mnie dalej się pilot nie łączy.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RBL86  O jakim modelu TV piszesz? Czy naciskasz opcje parowania na pilocie?

0 Like
RBL86
Student
Opcje
Pilot też nie chce się parować. Komunikat "brak urzadzenia" I miga dioda nad guzikiem mikrofonu20240921_092639_1000061561_1726903601.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Próbowałeś odłączyć TV od prądu na kilka minut? Nie wykluczone że pilot jest uszkodzony i pozostaje udać się z nim do serwisu.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

RBL86
Student
Opcje
Wyłączałem na 10 min. Obawiam się że nie ma gwarancji już. Na pilocie nic nie widać, żadnego numeru seryjnego 20240921_095300_1000061568_1726905182.jpg
0 Like