Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV Samsung zacina się

(Temat utworzony: 30-09-2021 12:24 PM)
17896 Wyświetlenia
8153
Apprentice
Opcje

Witam

Mam problem z tv Samsung  QE65Q60RATXX. Po ostatniej aktualizacji telewizor zawiesza się. Pilot nie reaguje do czasu aż na ekranie pojawi się Apple TV+. Wyskoczy na chwilę, zniknie i wszystko zaczyna działać. Do jakiegoś czasu. Sytuacja taka powtarza się często. Przed aktualizacją nie było takich problemów. Apple TV+ jest aplikacją systemową więc nie mogę jej odinstalować. 

73 Odpowiedzi
Aro17
Voyager
Opcje
Jeśli korzystasz z tej aplikacji pozostaje jej aktualizacja (nie zawsze pomaga) lub wyloguj się z niej, jeśli nie korzystasz. Być może tv nie będzie się zacinał
0 Like
8153
Apprentice
Opcje
Nie korzystam Po zresetowaniu tv do ustawien fabrycznych tez sie tal dzieje
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@8153  Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

8153
Apprentice
Opcje

Niestety ta porada też nie działa

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@8153  Skontaktuj się z infolinią 801-172-678* lub +48 22 607-93-33 albo: ustawienia- pomoc techniczna- prośba o pomoc techniczną. Konsultant wykona głęboki reset serwisowy :winking-face:

8153
Apprentice
Opcje

Kontakt z infolinią był już kilka razy, żadne zabiegi nie pomogły. Na kolejne prosby o  kontakt mimo umowinych godzin nikt nie dzwoni. Dziekuje za takie załatwianie spraw.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@8153, a żadnego SMS-a też nie dostałeś, że próbowali się z Tobą skontaktować, czy że kontakt nastąpi w innym terminie? Może jednak warto skontaktować się raz jeszcze i chociażby dopytać, dlaczego kontakt nie nastąpił, powinno być jakieś wytłumaczenie. A co do Twojej sytuacji z odbiornikiem, jeśli zdalny reset na infolinii był robiony i nie pomógł, to pozostaje sprawdzić TV w serwisie: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
SebastianSz_
Explorer
Opcje

Witam mam problem kupiłem tv Q80BAT Samsung 55cali i system mi laguje często na 3 s nw czy to wina pilota czy systemu co mam robić pomocy 😔

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SebastianSz_ Tak problem jest znany trzeba wymienić pilot w serwisie.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like