Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV Samsung UE55MU7042 + Soundbar Sony HT-CT390 - TV sam się włącza - HDMI ARC

(Temat utworzony: 03-04-2018 10:36 AM)
9723 Wyświetlenia
rafal92909
Student
Opcje

Cześć wszystkim,

mam problem z konfiguracją telewizora Samsung UE55MU7042 z Soundbarem Sony HT-CT390. Sprzęty połączone są kablem HDMI przez porty HDMI (ARC). Połączenie wydaje się działać poprawnie, ponieważ soundbar włącza się przy włączeniu TV, pilotem od TV mogę sterować głośnością soundbara, a po wyłączeniu TV wyłącza się również soundbar.

Co jakiś czas, gdy TV jest nieużywany sam się włącza. Często jak wracam z pracy to widzę, że TV jest włączony, albo rano po wstaniu z łózka okazuje się, że TV jest włączony. Gdy odłącze soundbar od kabla HDMI problem już nie występuje. Gdy podłączę soundbar do tv w inny sposób (kable optyczny lub bluetooth) problem samoistnie włączającego się TV znika, ale nie da się sterować głośnością i włączaniem soundbara z pilota od TV.

Czy spotakł się ktoś z takim problemem?

Czy wiecie jak powinienem podłączyć soundbar do tv, żeby dało się go obsługiwać (włączać, wyłączać, pogłaśniać i ściszać) pilotem od tv, a jednocześnie nie powodował problemu samoistnie włączającego się TV?

0 Like
54 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz85  Taki problem był w niektórych modelach z 2019 roku. Nie kojarzę nic w innych w starszych modelach.

Grzegorz85
First Poster
Opcje

Był jakiś sposób na naprawienie tego czy pozostaje mi się pogodzić z tym bublem i podłączyć tv np przez optyka lub wyłączać go po prostu z sieci? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz85  Czy na tym zdjęciu to twój model TV?

0 Like
Grzegorz85
First Poster
Opcje

Tak. Zrobione po ostatniej aktualizacji przez internet. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz85  Nie wiem czy jest możliwa aktualizacja Sub micom przez infolinie ale możesz zadzwonić i się dowiedzieć tel22 607 93 33.

0 Like