Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV przestał widzieć kartę sieciową bezprzewodową

(Temat utworzony: 20-12-2017 08:59 PM)
11592 Wyświetlenia
bunitas
Journeyman
Opcje

TV: UE 32M5602, łączność przez wifi

Witajcie, wszystko z telewizorem działało sprawnie do dziś, aż do czasu gdy wyskoczył problem (nagle, zaraz po włączeniu tv), że nie ma połączenia z internetem. Zresetowałam połączenie sieciowe a następnie zresetowałam wszystkie ustawienia i przy konfiguracji, gdy wybiera się połączenie bezprzewodowe lub kablowe, przyciskam bezprzewodowe, przez chwilę pojawia się komunikat "sprawdzanie połączenia z siecią bezprzewodową" i kręci się kółko, a następnie wyrzuca mnie z powrotem do poprzedniego widoku - wyboru typu sieci bezprzewodowej. Nawet nie dochodzi do momentu, gdy można wybrać jakąś sieć. Co mogło się stać?

14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zanim zanim zaczniemy podejrzewać uszkodzenia karty sieciowej, sprawdź czy masz aktualną wersję oprogramowania w tv.
Tu znajdziesz zawsze najnowszą: http://www.samsung.com/pl/support/model/UE32M5602AKXXH#downloads

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bunitas
Journeyman
Opcje

Dziś rano wersja była aktualna :smiling-face: A potem już nie wiem, bo internet przestał działać. Nie mam za bardzo jak sprawdzić po kablu.
W linku, który podałeś, widzę właśnie jakąś aktualizację z dziś: 2017.12.20 - Upgrade File (USB type) Wersja 1153.1, All Windows
(MULTI LANGUAGE) - czyli może właśnie przez aktualizację przestało działać? TV mógł sobie pobrać update? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź w ustawieniach jaka masz na pokładzie.
Wejdź w Pomoc techniczna/O telewizorze i tam sprawdź, a nie przez wyszukiwanie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bunitas
Journeyman
Opcje

Dzięki. Mam wersję 1151.1 a na w linku jest: 1153.1. Czyli muszę zaktualizować. Wrócę z info czy wróciło działanie :smiling-face:

0 Like
bunitas
Journeyman
Opcje

Zaktualizowałam i nadal jest dokładnie tak samo.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Spróbuje jeszcze połączenia po kablu oraz odcięcia tv od zasilania. Wyłącz telewizor i wyjmij wtyczkę 220. Poczekaj ok 10 min. i włącz ponownie.

0 Like
bunitas
Journeyman
Opcje

Po kablu nie mam jak, musiałabym zdemontować tv ze ściany, a to nie jest takie proste dla jednej osoby.
Drugie zrobiłam - odłączyłam z prądu na ponad 10 min. NIestety, to nic nie dało.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie pozostaje więc nic innego jak kontakt z serwisem.

0 Like
ilso
Pioneer
Opcje

zobacz jeszcze w ustawieniach tv czy masz podany adres mac karty sieciowej

0 Like