10-03-2022 04:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, mam problem z TV i podłączonym dekoderem DVBT2. Po pierwszym podłączeniu dekodera Skymaster do TV UE43MU6172 wszystko było OK.
Jednak po chwili TV nie zjaduje już z automatu nowego urządzenia HDMI. Ręczne wprowadzanie danych nic nie zmienia TV działa, dekoder też jednak brak obsługi obu urządzeń jednym pilotem, a Samsung widzi dekoder ale jako nieznane urządzenie. Czy możliwą przyczyną może być kabel HDMI ?
Może ktoś ma podobny problem?
Pozdrawiam.
- « Poprzedni
- Następny »
11-03-2022 11:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Radradecky Rozmawiałem z osoba która ma taki sam TV i działa u niego DVB-T2 bez dekodera.

13-03-2022 11:52 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Więc dlaczego nie zadział u mnie. Ani testowy kanał, ani "Wydarzenia 24" nie miały wizji? Z tego co wiem TV musi posiadać codec HEVC- czy się mylę 🤔
13-03-2022 12:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj

13-03-2022
01:34 PM
– ostatnio edytowany
14-03-2022
10:00 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tak wygląda u mnie
13-03-2022 01:48 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Radradecky Napisałem do ciebie wiadomość prywatną zerknij do niej. Ukryj numer S/N ze zdjęcia.

15-03-2022 08:37 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rozwiązałem częściowo problem . "Dopasowałem" dekoder SENCOR (😥po wielu próbach na innych dekoderach w opcji "inni usługodawcy") Zapisałem go i okazało się że pilot Samsung oprócz opcji EPG , opcji RECALL i opcji włączania dekodera wraz z telewizorem zadziałał 😁 . Możliwe ,że wymiana kabla HDMI mogła by coś jeszcze zmienić , ale na razie mnie wystarczy.
pozdrawiam
17-07-2022 01:12 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli jeszcze aktualne, to spróbuj z modlem Opticum lub Globo (tego 2giego nie próbowałem, bo nie mam na liście), mam model TV chyba z 2015. Te firmy (w tym Skymaster), korzystają z tego samego sprzętu i oprogamowania. U mnie z Opticum działa cała funkcjonalność - przełączenie kanałów, EPG, włączenie, itp.

- « Poprzedni
- Następny »