Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV i dekoder DVBT2

(Temat utworzony: 10-03-2022 04:43 PM)
1620 Wyświetlenia
Radradecky
Explorer
Opcje

Witam, mam problem  z TV i podłączonym dekoderem DVBT2. Po pierwszym podłączeniu dekodera Skymaster do TV UE43MU6172 wszystko było OK.

Jednak po chwili TV nie zjaduje już z automatu nowego urządzenia HDMI.  Ręczne wprowadzanie danych nic nie zmienia TV działa, dekoder też jednak brak obsługi obu urządzeń jednym pilotem, a Samsung widzi dekoder ale jako nieznane urządzenie. Czy możliwą przyczyną może być kabel HDMI ? 

Może ktoś ma podobny problem?

Pozdrawiam. 

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje
Tak pisałem wcześniej już to robiłem, ale spróbuję jeszcze raz i napiszę jaki jest efekt
0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje
Tym razem jednak odepnę kabel

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje

Niestety nadal bez zmian.

Przywracanie do ustawień fabrycznych TV i dekodera nic nie daje. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam żadnych pomysłów jak skłonić do działanie tego TV z dekoderem.

Domyślam się że w TV masz wersję FW 1300? 

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE43MU6172UXXH/#downloads

@Radradecky  Jeszcze tak się zastanawiam po co Ci dekoder skoro TV ma DVB-T2/HEVC.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/dvb-t2-a-telewizory-samsung-pytania-i-odpowiedzi/

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje
No właśnie nie odbiera. Na kanale testowym słyszę tylko głos a wizji brak. Na kanale Wydarzenia 24 to samo. Dekoder sprawdziłem na dwóch Samsungach i efekt jest T
taki sam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Kanał testowy " Sprawdzam TV" jest DVB-T a nie DVB-T2 bynajmniej w Warszawie.

20220311_091725.jpg

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje
U mnie jest DVBT2
Wersja T-KTMDEUC 1300.3 , BT-S cokolwiek to znaczy
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Korzystasz z własnej anteny czy zbiorczej? Jak miałem model JU67XX bez problemu działał  a jest to model 2015 i znajduje się na liście jaką podałem tak samo i twój.

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje

Mam swoją antenę. Mój TV jest z 2017 i naliscie nie ma Sky... Dziś wymieniłem dekoder na Technisat i sytuacja jest podobna z tą różnicą, że TV rozpoznaje dekoder jako blu_ray. Pilot nadal nie działa. 😛

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje

Niestety te metody nic nie zmieniły. Aktualizacja? Dla tych  modeli (2017) chyba już nie ma 😉

0 Like