Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

tv auto pauza podczas oglądania materiału z sieci

(Temat utworzony: 21-08-2017 10:15 AM)
1604 Wyświetlenia
PESYMISTA
First Poster
Opcje

A więc tak od kupna mojego nowego tv minęło 7 dni zauważyłem coś niepokojącego mianowicie

Podczas oglądania czegoś poprzez przeglądarkę wbudowana w tv treść odtfazacz się normalnie do 3.4 minuty potem następuje pauza i czarny ekran jak by ktoś nacisnął stop na ekranie próbowałem już odłączyć pilot opcje na kablu i na wifi i ciągle jest to sami irytuje mnie to diabelnie bo YT chodzi normalnie problem widnieje jedynie poprzez odtfazacz materiałów poprzez przeglądarkę w tv i jest to za każdym razem

Model tv to SAMSUNG UE55MU6172

0 Like
3 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @PESYMISTA

A czy możesz wznowić odtwarzanie materiału czy jest to zerwanie odtwarzania? Czy występuje to na dowolnej stronie czy tylko na jednej konkretnej? Czy czas zatrzymania zależy od rozdzielczości materiału?

Niezależnie od powyższego zobacz czy cokolwiek zmieni tzw. soft reset czyli w przypadku tego modelu wyłączenie odbiornika poprzez przytrzymanie klawisza Power na pilocie 5-10 sekund. Jężeli zaobserwujesz jakąś zmianę po takim kroku to warto wykonać pełen reset odbiornika.
0 Like
PESYMISTA
First Poster
Opcje

Długość niema znaczenia materiał może być 3 min lub 3 godzinny po załadowaniu się paru min video się zatrzymuje czarny ekran i tak mogę włączyć Play i oglądać dalej testowałem filmy HD,SD,UHD testowane były nawet japońskie bajki stremowane i ciągle jest ten myk z pauza niezależnie jaki materiał puszczam jeżeli jednak odpalę go poprzez aplikację z tv jak YouTube działa normalnie

Reset tv już robiłem 3 razy tak samo ustawianie na nowo i bez ustawień na tzw factory błąd jest nadal taki sam

Drobny film przedstawiający problem

Spoiler
https://youtu.be/fAoMMVLRHWA

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Ja na twoim miejscu zadzwonił bym na infolinię w celu umówienia usługi sprawdzenia zdalnego. Niech technik sprawdzi co to może być. Może to zrobić zdalnie.
0 Like