Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Trwa uwierzytelnianie CI+ w UPC, Samsung UE55MU6172UXXH

(Temat utworzony: 27-08-2018 02:18 PM)
3301 Wyświetlenia
Adaś
Journeyman
Opcje

Witam,

Mam pytanie. Czy ktoś może się spotkał z tym, iż telewizor przy każdym włączeniu wyświetla menu karty CI z komunikatem trwa uwierzytelnianie. Trwa to dosłownie kilka sekund i znika. W czasie oglądania żadnych problemów.

1. Telewizor znajduje się na liście UPC

2. Zrobiłem zgłoszenie do UPC

3. Był technik sprawdził kartę, sygnał; włożył  swoją kartę (reaguje tak samo)

4. Oprogramowanie karty uaktualnione (TV Seriale)

5. Telewizor ma najbardziej aktualne oprogramowanie (też uaktualnione)

6. TV ma dobry tydzień

Problem zgłosiłem także do samsunga i czekam na kontakt. Technik UPC stwierdził, iż starsze modele z wolniejszymi procesorami mogły tak tobić, dlaczego ten tak robi nie wie. Być może ten typ tak ma? Wszystko inne działa poprawnie. TV nie zapamiętuje uwierzytelniania? Poradził poszukać na forach, nic nie znalazłem - więc pisze tu.

Będę wdzięczny za jakieś info.

0 Like
11 Odpowiedzi
Adaś
Journeyman
Opcje

Informacyjnie. Technik zadzwonił o 20:30 że się nie pojawi. Tłumaczył się iż jest podwykonawca i nie ma możliwości weryfikacji zamawianych kart pod katem producenta. Z kart które posiada (otwarte) po zwrotach wszystkie są tego samego producenta. Kazał mi jeszcze raz zgłosić się do BOK i wytłumaczyć iż jego wizyta jest bezcelowa. Wiec znowu zadzwoniłem i wszystko ponownie opisałem - rozmowa trwała 38 min. Masakra. Najlepsze jest to iż w poprzednim zgłoszeniu konsultant BOK napisał w zgłoszeniu do technika : karta CI nie działa, brak możliwości odbioru telewizji. Delikatnie mówiąc olano mnie, a technik dzwoniący do mnie spytał się w czym jest problem. To jest dbałość o klienta. We wczorajszej rozmowie przedyktowalem historie konsultantowi od momentu zamówienia karty ( dwa zamówienia  + 6 telefonów  i próśb o kartę CI) by ja otrzymać po ponad tygodniu, aż po olewające wpisy w zleceniach po wczorajsze nie pojawienie się technika. Zostało wystawione kolejne zlecenie wizyty na niedziele wieczorem. 

Ps. Zadzwoniłem tez ponownie do Samsunga. W skrocie, trafiłem na .... może pominę, generalnie ta osoba mnie zlała. Po tym jak tydzień temu konsultant Samsunga kazał mi się odezwać ponownie i obiecał wsparcie w rozwiązaniu problemu. Jedyne co mi zaoferował to totalny reset telewizora.  No kpina. Spróbuje w tygodniu, może trafie na innego bardziej rozgarniętego i chętnego udzielenia pomocy. Ta osoba z dziś od samego początku była nastawiona na NIE. 

Jak coś nowego się pojawi w sprawie dam znać. 

0 Like
ilso
Pioneer
Opcje

Problemy wskazują na wolne działanie modułu lub też wolny przesył danych między modułem a serwerem operatora (bardzo wolne uwierzytelnianie). Komunikat zazwyczaj nie pojawia się, ponieważ zanim wyświetli się obraz, moduł zdąży dokonać autoryzacji.
Myślę, że reset byłby wskazany, aby odświeżyć połączenie między tv a modułem.

0 Like