Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor ue58ru7102k i spam bluetooth

(Temat utworzony: 15-12-2019 05:43 PM)
5400 Wyświetlenia
Wanamingo
Student
Opcje

Witam.

Czy w tym przeklętym telewizorze można wyłączyć połączenie Bluetooth, albo chociaż zablokować wybrane urządzenia? Jestem spamowany mniej więcej co 15 sekund, prośbą o połączenie nieznanym mi urządzeniem. Nie mam do niego dostępu i nigdy nie będę miał, a ten przeklęty telewizor co chwila wyświetla mi powiadomienie.

0 Like
MichalA1991
Apprentice
Opcje

Chyba nie, kod modelu to: UE50RU7452UXXH

0 Like
Wanamingo
Student
Opcje

Cześć. A zobacz, czy możesz je sparować i dodać w TV na czarną listę.

0 Like
MichalA1991
Apprentice
Opcje

Nie widzę u siebie w telewizorze czegoś takiego jak czarna lista. Natomiast dziwi mnie to że mimo sparowanych słuchawek z tv nie widzę ich na liście menedżera podłączania urządzeń. Bo tam jest opcja odmawiania dostępu przez urządzenie zewnętrzne.

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @MichalA1991 ,

Listę urządzeń znajdziesz w menu:

Ustawienia->Ogólne->Menedżer urządzeń zewnętrznych->Menedżer podłączania urządzeń->Lista urządzeń.

Komunikat o parowaniu mimo anulowania najczęściej pojawia się kiedy jakieś urządzenie bluetooth jest uszkodzone lub nie spełnia oficjalnych standardów.

Jedynie serwis może wyłączyć bluetooth z menu serwisowego.

0 Like
MichalA1991
Apprentice
Opcje

W takim razie byłoby to dość dziwne a wrecz śmieszne. Bo słuchawki które to powodują kupiłem 1 tyg. I są to słuchawki Samsunga z serii u flex.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@MichalA1991 nie występują z nimi problemy po sparowaniu z innymi urządzeniami?

0 Like
MichalA1991
Apprentice
Opcje

Za równo telewizor jak i słuchawki po sparowaniu z innymi urządzeniami działają poprawnie, problem występuje tylko w tym jednym przypadku telewizor <-> słuchawki i to te konkretne bo mam też słuchawki jbl i ten problem nie występuje.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@MichalA1991 skontaktuj się w tej sprawie z Infolinią pod numerem 801-172-678 lub +48 22 607-93-33 lub przez Czat. 

0 Like
Arct
First Poster
Opcje

Witam...

Posiadam TV - UE65NU8042TXXH

I mam pytanie, jak wyłączyć w nim Bluetooth'a ? Nazwa figuruje w wyszukiwarkach i mieszkając w bloku ciągle ktoś próbuje sie z nim polączyć (nawet jak zmienię nazwę urządzenia by nie łączyli sie przez przypadek)

Wiem ze jest opcja wyłączenia komunikatu, ale wtedy zezwalam na łączenie sie z TV, a chce tego uniknąć

Chcę całkowicie wyłączyć bluetooth'a - lub by przynajmiej nie był wyszukiwany w wyszukiwarce urządzeń

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arct  Nie ma możliwości wyłączenia BT z poziomu menu użytkownika.