Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor UE55NU8052TXXH nie rozpoznaje Nintendo Switch mimo, że kiedyś nie było problemu

(Temat utworzony: 17-02-2022 11:58 PM)
1825 Wyświetlenia
Nitek
Student
Opcje

Dzień dobry.

Problem dla niektórych kuriozalny, ale jednak.

Tuż po zakupie, w grudniu 2018, po podłączeniu NS do telewizora nie było żadnego problemu. Wyskakiwała ikonka Switcha, pilot działał z konsolą, ta wybudzona włączała telewizor, wszystko super. Niemniej od aktualizacji, która miała miejsce jakiś czas temu telewizor po odłączeniu NS i ponownym go podłączeniu przestał rozpoznawać urządzenie.

Kombinowałem z innymi kablami HDMI, kolejnością podłączania i włączania urządzeń, bez efektu, a w samym telewizorze brak skonfgigurowania go pod tę konsolę.

Dzisiaj pokazała się aktualizacja 1251, długo przeze mnie wyczekiwana, bo myślałem, że może ten defekt został naprawiony. 

Niestety nie.

Obecnie konsola wykrywana jest jako Orange TV, niezależnie czym ją podepne i gdzie, co włącze pierwsze, i czy zrestartuje tv wypinając go z prądu czy nie. Ot, NS nie jest wykrywany poprawnie.

Proszę o pomoc. Zdaje sobie sprawę, że może temat błahy, ale może coś robię źle, może wycięto z oprogramowania jakąś funkcjonalność czy coś, a może czegoś nie wiem, a Wy wiecie. Będę wdzięczny za pomoc.

Playstation 4 i Xbox one wykrywa bez problemu.

I czy pamięta może ktoś kombinacje klawiszy na pilocie do ponownego szukania źródła czy każdorazowo już będę musiał przepinać kable :smiling-face:

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A czy Nintendo Switch masz firmware 8.0.1 ?

Nitek
Student
Opcje

Hej, tak, wersja softu na Switchu jest dobra, ale znalazłem rozwiązanie, poniekąd dzięki Tobie. Po tylu miesiącach...

Tak czy siak, sprawdzałem wersje softu w NS i poniżej była opcja "match TV Power State". W sumie nie wiem czemu była wyłączona, włączyłem i cyk, wykryło Switcha prawidłowo!

Dzięki!

Do zamknięcia :winking-face:

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak widać problem był po stronie NS w ustawieniach a nie TV.

stmartin
Student
Opcje

Mam idenrtyczny problem z QE55LS03AAU. TV zakupiony w styczniu 2022, konsola NS oled też w styczniu 2022 Pierwsze podłączenie konsoli NS oled do TV , wszystko pięknie, ikona poprawna. Potem wpadła aktualizacja na TV. Odłączyłem od proądu aby przesunąć szafkę, podłączam wszystko pponowie i konsola NS oled jest wykrywana jako Orange.

WW. opcja na konsoli NS jest włączona.

Prosze o pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@stmartin  Czy resetowałeś TV i konsole do ustawień fabrycznych?

Nie ma potrzeby zakładania nowego tematu skoro tutaj napisałeś.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/telewizor-qe55ls03aau-nie-rozpoznaje-nintend-switch-o...

stmartin
Student
Opcje

Tak resetowałem.

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@stmartin próbowałeś resetu pamięci podręcznej (pamiętaj, że stracisz wszystkie dane)? Przed rozpoczęciem opereacji odłącz urządzenia zewnętrzne :winking-face:

1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na TV
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na pilocie
4. Odczekaj 30 sek - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
5. Odczekaj następne 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową

0 Like