Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tap View i DEX

(Temat utworzony: 09-01-2021 10:42 PM)
1223 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Oxo21
Journeyman
Opcje
1. Funkcja Tap View nie działa. Gdzie konkretnie przyłożyć telefon? Tv Q80T i Q800t. 
2. DEX bezprzewodowy - nie ma dźwięku, a wybór źródła w ustawieniach nic nie zmienia. Dźwięk działa tylko z tel lub głośnika bluetooth, z tv już nie.
0 Like
9 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje
0 Like
Oxo21
Journeyman
Opcje
Dzięki za odpowiedź.
Firmware - tak.
Wszystkie funkcje działają. Samo wyświetlanie bezprzewodowe działa. Funkcja Tap View to bardziej bajer, którego pewnie nie będę używał bo dużo bardziej podoba mi się dex pod tym względem, ale jednak nie działa. Przykładam tel na różne sposoby w większości miejsc na ramce tv i nic.
0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Oxo21 DEX uruchamia się z ikonek menu

dex.jpg

0 Like
Oxo21
Journeyman
Opcje
Tak wiem.
Funkcja Tap View ma uruchomić screen mirroring i samo przykładanie do tv nie działa.
0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Oxo21 Aby móc używać funkcji Tap View, należy ją włączyć w aplikacji SmartThings na telefonie.

Poczytaj dokładnie ten artykuł

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/korzystanie-z-funkcji-tap-view-i-multi-view/

i skonfiguruj tak jak tam jest napisane i musi działać

0 Like
Oxo21
Journeyman
Opcje
Zanim napisałem na forum sprawdziłem wszystko co możliwe i dostępne. Na stronie, którą załączyłeś także. Nie działa ta funkcja - tel to note 10.
Mimo wszystko dzięki za zaangażowanie w temat.
0 Like
DaveC29
Pioneer
Opcje
ja mam note 10+ i przy TV qe65q80t funkcja tap wlącza mi sie po przyłożeniu do prawej krawędzi mniej więcej w połowie TV. oczywiście zakładając że masz właczoną opcje bo jak widzisz na zdjęciu mam cały czas komunikat o tym ze opcja jest aktywna.

Screenshot_20210110-101129_Samsung Members.jpg

Oxo21
Journeyman
Opcje
Opcja włączona
W obydwóch tv (przykładając tel bokiem, spodem, przodem, całą płaszczyzną lub pod kątem) nie ma żadnego efektu.

Screenshot_20210110-102030_Samsung Members.jpg

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Skontaktuj się z infolinią pod numerem 801 172 678, zdalnie sprawdzą Twój TV.

0 Like